El Govern es desvincula davant qualsevol reciprocitat de mitjans entre CCAA

Guardar

Reciprocitat entre mitjans de comunicació
Reciprocitat entre mitjans de comunicació

El Govern ha assenyalat al senador de Compromís, Carles Mulet que, a causa de les recents reduccions d'espectre disponible per a serveis audiovisuals a través dels processos denominats com a alliberament del dividend digital, motivats per normativa comunitària per a proporcionar major quantitat d'espectre radioelèctric als serveis de comunicacions electròniques, "en l'actualitat no existeix disponibilitat d'espectre addicional al ja concedit a aquests serveis". Això impedeix que el Govern prenga mesures en pro de possibilitar processos de reciprocitat de mitjans públics d'autonomies confrontants i amb afinitats culturals, pels quals interpel·lava el representant valencianista. L'Executiu circumscriu aquestes solucions a la capacitat dels actuals múltiples digitals que tenen reservats i el que puguen acordar els òrgans competents de cada comunitat autònoma.

Mulet ha lamentat que el Govern no faça cas a demandes legítimes d'autonomies i moviments cívics que disposen de menor espectre radioelèctric per haver esgotat l'actual planificat i considera que "en un desolador panorama plagat d'emissions il·legals on l'administració es desentén de tot, s'hauria d'escoltar a qui demana fer les coses de manera raonable i legal, per a fer arribar les seues emissions a territoris pròxims culturalment, siga a Aragó o a les Illes Balears. Per contra, no sols impedeixen un canal que permeta aquesta reciprocitat amb garanties, sinó que no han permés ni tan sols propiciat la reciprocitat de la ràdio, alguna cosa que a priori no suposa tantes dificultats".

El senador ha reclamat al Govern que garantisca i preveja les solucions tècniques i legals necessàries perquè les comunitats que vulguen activar processos de reciprocitat o emetre en els seus territoris canals d'altres autonomies amb vincles històrics o lingüístics, puguen fer-ho. Per al senador "haurien de demostrar que són un govern diferent, que aposta per la pluralitat de cultures, que està del costat de les llengües minoritàries i els llaços comuns enfront dels retrògrads".

Alternativament, Mulet ha recordat que les competències per a desenvolupar aquestes polítiques recauen directament en Presidència de la Generalitat. "Demà mateix es podria signar un acord per a fer possible les emissions de les televisions públiques de les Balears, Aragó i Catalunya al País Valencià i perquè À Punt es poguera veure en aquestes CCAA; o bé rescatant els canals valencians cedits a cadenes privades de nul·la qualitat, o bé comprimint el senyal dels canals existents en el múltiplex, com ha optat Balears", ha remarcat.

Destacats