El Govern destina 5,5 milions a la Comunitat Valenciana per a modernitzar les infraestructures esportives

Guardar

Camp de futbol
Camp de futbol

El Govern ha aprovat una partida de 49 milions per a aquest exercici de 2021 per a les Comunitats Autònomes i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla per a desenvolupar reformes i inversions per a la dinamització, reestructuració i modernització del sector de l'esport.

Les partides oscil·len entre els 8,5 milions destinats a Catalunya i els 253.170 euros per a Castella-la Manxa. La Comunitat Valenciana i Madrid rebran 5,5 i 5,1 milions, respectivament.

Aquesta partida s'emmarca dins de la línia de Transició Ecològica del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i es destinarà a íntegrament a renovar instal·lacions dels Centres d'Alt Rendiment (CAR) i Tecnificació Esportiva repartits per tota Espanya. Es tracta d'impulsar l'adaptació dels mateixos a la nova realitat socioeconòmica mitjançant els processos de transformació digital i de transició ecològica que siguen necessaris per a la seua modernització.

En concret, les accions que es duran a terme s'emmarquen dins del projecte 'Modernització de Centres d'Alt Rendiment: Pla Energia Esport 2.0'. En ell es contemplen accions destinades a la substitució de les energies actuals que empren en el seu funcionament per altres amb menors emissions contaminants, així com la renovació d'equips per a l'obtenció del màxim rendiment energètic de cadascun dels sistemes dels quals disposen.

Almenys 54 centres de tecnificació i/o instal·lacions esportives es beneficiaran d'aquests 49 milions cosa que els permetrà renovar els seus equipaments, millorar la seua eficiència energètica i actualitzar les seues infraestructures.

Després de l'autorització dels criteris de repartiment per part del Consell de Ministres, serà la Conferència Sectorial d'Esport la que pròximament els aprove amb caràcter definitiu. Així, els recursos que gestionaran les comunitats i ciutats autònomes de Ceuta i Melilla tindran una distribució en funció de les dades obtingudes de la Xarxa de centres de Tecnificació.

Arxivat a:

Destacats