El Govern convoca quasi 30 milions en ajudes a entitats locals de 12 CC.AA. per a danys per incendis i inundacions

Guardar

Inundació a Oriola
Inundació a Oriola

El Ministeri de Política Territorial ha anunciat aquest dijous la convocatòria de quasi 30 milions d'euros en subvencions per a entitats locals de 12 comunitats autònomes afectades per inundacions i incendis que van tindre lloc en diferents mesos de 2020 i 2021 i destinades a ajudar en el finançament de la reparació dels danys ocasionats.

La convocatòria actual correspon a l'acord aconseguit en el Consell de Ministres del 17 de desembre de 2021, en el qual es va declarar zona afectada greument per inundacions i altres fenòmens atmosfèrics esdevinguts l'agost de 2020 i al setembre, novembre i desembre de 2021 a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Balears, La Rioja, Navarra, País Basc i Múrcia.

A més, les entitats locals d'Andalusia, Comunitat Valenciana, Extremadura i Balears podran optar a les subvencions pels incendis ocorreguts entre agost i desembre de 2021.

Aquesta és la tercera convocatòria d'ajudes del Ministeri de Política Territorial que té lloc a l'abril, atés que la setmana passada es van publicar altres dues, una per import de 7,23 milions d'euros i una altra de 13,8 milions, corresponents totes dues a altres situacions catastròfiques. La suma total dels tres paquets d'ajuda llançats aquest mes ascendeix a 50,77 milions d'euros.

FINANÇAMENT DEL 50% DELS PROJECTES

Segons detalla el ministeri, l'organisme ha recaptat "valoracions estimatives" dels danys produïts i les subvencions serviran per a finançar "fins a un 50%" els projectes que executen les diferents entitats locals, "excloent d'aquestes ajudes els treballs duts a terme amb mitjans propis".

Les sol·licituds per part de les entitats locals hauran de dirigir-se a la subdelegació o a la delegació del Govern a la província i es presentaran per via telemàtica fins al dia 17 de maig de 2022.

Arxivat a:

Destacats