El Govern aportarà més de 4 milions d'euros per a projectes de recuperació del patrimoni històric valencià

Guardar

Vistes de Morella
Vistes de Morella

El projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a l'exercici 2022 contempla una aportació de 4.003.969,79 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric en la Comunitat Valenciana, amb càrrec als fons que es generen per a l'1,5% Cultural a conseqüència de la contractació de l'obra pública. La inversió total prevista en el territori valencià per les entitats i administracions participants, incloent-hi les aportacions de l'Estat, és de 6.346.402,57 euros.

Segons ha puntualitzat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana Gloria Calero, la resolució provisional permetrà continuar amb el procediment fins a l'adopció de la resolució definitiva, condicionada aquesta a l'aprovació dels projectes i a les aportacions financeres compromeses. Mentre no es notifique la resolució de concessió definitiva al futur beneficiari, no s'haurà creat cap dret a favor d'aquest.

Els projectes inclosos en la resolució provisional en la Comunitat són la restauració de la barbacana del castell d'Elda. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aporta el 60% del pressupost total de l'actuació que ascendeix a 213.970,76 euros.

A més, es contempla la restauració de la Torre del Galliner i el Verger Baix del Castell de Dénia. A L'Alcora, la rehabilitació i valorització de la zona fundacional de la Real Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d'Aranda. El Govern ofereix el 75% del pressupost total de l'actuació que ascendeix a 1.936.440,42 euros.

A Betxí, la restauració i posada en valor del Claustre Renaixentista del Palau-Castell de Betxí. El ministeri aporta el 75% del pressupost total de l'actuació que ascendeix a 200.000,00 euros.

A més, a Morella es contempla la rehabilitació de l'edifici Colomer Zurita, Fase 2: Claustre 2 i Escola de Música. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana sufraga el 68% del pressupost total de l'actuació que ascendeix a 810.745,04 euros.

Per part seua, a Ayora s'invertirà en la consolidació i restauració del castell d'Ayora, fase VII. A Casinos s'intervindrà en el jaciment ibèric del Castellar, Fase V.

A Gandia es practicaran actuacions urgents per a la rehabilitació de l'Alqueria de les Torres dels Pares; i a Utiel, la restauració de l'Església de l'Asunción de La nostra Senyora d'Utiel.

Arxivat a:

Destacats