El Govern aconsella no viatjar a l'Índia i eixir del país als espanyols que es troben de manera temporal

Guardar

Avió de l'aerolínia Air Nostrum
Avió de l'aerolínia Air Nostrum

El Ministeri d'Afers exteriors, UE i Cooperació recomana als espanyols que no viatgen a l'Índia davant la gravetat de la situació per la pandèmia en aquest país i aconsella als qui ja siguen allí de manera temporal que tornen al més prompte possible.

En la seua última actualització de les recomanacions de viatge publicada en el seu web, el departament que dirigeix Arancha González Laya adverteix que el país està registrant xifres rècord de contagis des de l'inici de la pandèmia i "des del 22 de març, és el país amb més casos diaris del món".

Malgrat això, el Govern indi "no ha aprovat noves mesures sanitàries, de moment", si bé alguns estats sí que han reforçat les seues mesures de contenció, i fins i tot han decretat el confinament de la població, inclosa la capital, Nova Delhi.

Així les coses, "es recomana no viatjar a l'Índia" mentre que a aquells que es troben de manera temporal al país asiàtic se'ls aconsella "buscar un vol per a tornar a Espanya al més prompte possible, ja que a causa de les prohibicions d'entrada o fins i tot trànsit des de l'Índia que estan adoptant molts països, les opcions per a tornar a Espanya són cada vegada més escasses i cares".

Pel que fa als espanyols que resideixen al país i que no desitgen tornar a Espanya, Exteriors els aconsella que seguisquen en tot moment les recomanacions i directrius de les autoritats locals i que contacten amb l'Ambaixada en la capital o el Consolat General en Mumbai en cas d'emergència.

Precisament, aquest dimecres ha entrat en vigor l'exigència que els viatgers procedents de l'Índia guarden 10 dies de quarantena a la seua arribada a Espanya.

La mesura, publicada en el BOE, es justifica en la incertesa respecte a la variant índia del coronavirus, a pesar que l'Executiu reconeix que "encara no existeixen evidències respecte al fet que la variant haja contribuït a l'augment de la incidència" al país.

Amb tot, l'ordre recorda que "aquesta situació ha suposat que països com França, Itàlia, el Regne Unit, el Canadà, Hong Kong o Indonèsia, hagen adoptat restriccions als viatgers que procedeixen de la República de l'Índia", la qual cosa porta a Espanya a establir un període d'aïllament.

Aquesta quarantena de deu dies podrà finalitzar amb anterioritat si al seté dia a la persona se li realitza una prova diagnòstica d'infecció aguda amb resultat negatiu. A més, González Laya va anunciar aquest dimarts que el Govern es disposa a enviar assistència mèdica a l'Índia aquesta setmana, si bé de moment no s'han concretat els detalls d'aquesta.

Destacats