El CSIF exigeix a la Conselleria d'Educació que es pose al dia amb els pagaments de complements i l'equiparació salarial docent

El sindicat lamenta la morositat de l'Administració en l'abonament de triennis o prefectures

Guardar

Alumna durant la classe en un centre educatiu
Alumna durant la classe en un centre educatiu

El sindicat CSIF ha exigit a Conselleria d'Educació que es pose al dia en els pagaments de complements a personal docent, que en molts casos s'allarguen més enllà del principi de curs. També ha reclamat la creació d'una taula de negociació per a arribar a un acord d'equiparació salarial, ja que els docents valencians estan a la cua d'Espanya quant a retribucions.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exposat totes dues peticions a Conselleria en la reunió de Taula Sectorial celebrada aquesta setmana. En el cas dels impagaments en triennis, sexennis, prefectures o complements consolidats de direcció, ha demanat una urgent posada al dia, i ha recordat que "existeixen casos en els quals els retards són d'anys". L'Administració s'ha compromés a solucionar-ho aquest curs.

CSIF, d'altra banda, ha plantejat també la constitució d'una taula de negociació per a aconseguir un acord d'equiparació salarial. En aquest punt el sindicat ve insistint, ja que el personal docent valencià es troba, quant a retribucions, en el lloc 13 de 17 autonomies, amb diferències salarials, per exemple, de fins a 300 euros amb els seus homòlegs del País Basc.

El sindicat CSIF reclama al Consell que incremente la retribució dels professionals de l'ensenyament valencià per a aconseguir una equiparació salarial. "No té sentit diferències tan grans de remuneració entre docents de diferents autonomies. A igual treball hauria de percebre's igual salari", recalca la central sindical.

CSIF comenta que la distància s'acreix a causa de "la injusta falta de retribució de triennis i sexennis a docents en pràctiques, que durant la seua etapa d'interins han generat aqueixa antiguitat i que sí que la reconeixen altres autonomies". De la mateixa manera, posa l'accent que igualment altres comunitats, tal com reclama CSIF, sí que abonen un complement per tutories, alguna cosa que no ocorre a la Comunitat Valenciana. A més, el retard en el pagament de nous triennis, sexennis o prefectures engrandeix la bretxa.

Destacats