El CSIF avisa del tancament de les oficines de la Seguretat Social a Gandia, Sagunt i Alzira

El sindicat alerta del perjudici a la ciutadania, a la qual aboquen a desplaçar-se més lluny o a realitzar els tràmits en internet encara que no tinguen accés ni siga la seua obligació

Guardar

Un centre de la Seguretat Social
Un centre de la Seguretat Social

El sindicat CSIF alerta del greu perjudici a la ciutadania que suposa la mesura que va a adoptar l'adreça provincial de la Seguretat Social de tancar a l'atenció presencial l'oficina de Ruzafa, a València, i deixar al 50 % la de Roqueta, també en la capital, i les comarcals de Gandia, Sagunt i Alzira. La central sindical assenyala que això obligarà a realitzar majors desplaçaments a persones en molts casos d'avançada edat i sense possibilitats de tramitar per internet.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els centres d'atenció i informació de la Seguretat Social (CAISS) tramiten tot tipus de prestacions, des de viduïtat, orfandat, discapacitat o jubilació fins a l'ingrés mínim vital, per posar alguns exemples. En l'actualitat la cita prèvia, a causa dels múltiples tràmits que realitzen i a la progressiva reducció de plantilla per no cobrir vacants, es dóna ja per a passats 15 dies.

El sindicat assenyala que, en aquest context, l'adreça provincial de l'organisme ha decidit retallar l'atenció presencial a la ciutadania, malgrat tindre molts usuaris amb dificultat per a manejar-se per internet. La mesura afectarà a l'oficina del barri de Ruzafa, a València, que deixarà d'obrir al públic a partir de l'1 de març, i a la de Roqueta, també en la capital, i a les comarcals de Gandia, Sagunt i Alzira, que únicament realitzaran atenció presencial al 50 % en lloc del 100 %, com en l'actualitat.

El sindicat explica que, en la pràctica, aquesta decisió aboca a qui puga realitzar els tràmits per internet a no acudir a l'oficina i, a qui no tinga accés, a desplaçar-se una distància major, que en el cas de les oficines comarcals suposa traslladar-se a desenes de quilòmetres perquè li atenguen en alguna de les quals es mantinga al 100 %. La central sindical recalca que això repercutirà en "un perjudici greu a la ciutadania i en un minvament del servei públic". També apunta que la cita prèvia previsiblement s'allargarà més i, amb ella, la tramitació de les prestacions.

CSIF alerta especialment de la situació que patiran els usuaris d'edat més avançada, als qui s'exclourà en la pràctica de l'accés a tràmits bàsics i viuran una circumstància similar a la qual està alçant nombroses protestes per la pèrdua d'atenció en entitats bancàries.

La central sindical exigeix a l'adreça provincial de la Seguretat Social a València que rectifique i que mantinga l'atenció al 100 % presencial en totes les seues oficines. El sindicat recorda que l'Administració té l'obligació de facilitar la relació amb la ciutadania i que no pot negar la possibilitat de realitzar tràmits presencials a qui així ho desitge o li siga impossible fer-los per internet.

Arxivat a:

Destacats