El Consorci de Bombers de la Diputació aprova un pressupost de més de 85 milions d'euros per a 2022

Guardar

Assemblea del Consorci Provincial de Bombers, durant l'aprovació dels pressupostos de 2022
Assemblea del Consorci Provincial de Bombers, durant l'aprovació dels pressupostos de 2022

El Consorci Provincial de Bombers de València ha aprovat aquest divendres un pressupost de 85.084.373 euros per al 2022, en el marc de l'assemblea anual celebrada al Centre Cultural la Beneficència. Es tracta d'un notable increment, que hi suposa un 45,65% més respecte de l'exercici anterior.

Part de l'augment es deu a la previsió d'una partida finançada íntegrament per la Diputació de València i dedicada específicament a l'assumpció, per part del Consorci, del personal de les brigades forestals de la Diputació provinents de Divalterra. Una integració prevista per a dur-se a terme al llarg del 2022.

Si es detrau aquesta partida, l'augment del pressupost del Consorci respecte de l'exercici anterior és d'un 5,4%, una pujada també important que es destinarà a diversos projectes i novetats.

Així, segons ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, "aquest increment inclou importants novetats com l'augment de plantilla del Consorci amb la convocatòria de 36 noves places", una xifra derivada de l'estudi de necessitats realitzat per la Universitat de València fa només uns mesos, les conclusions del qual el Consorci "ja està aplicant en aspectes com l'augment de personal".

Una altra de les novetats més importants al pressupost de 2022 és la incorporació d'un helicòpter de rescat amb suport sanitari per a les intervencions del Grup de Rescat en Altura, GERA. Amigó ha explicat que amb aquest medi aeri propi del Consorci "aconseguim millorar tant en capacitat de transport de rescatadors com en autonomia de vol, trasllat de víctimes i amb la presència d'un sanitari qualificat. Així incrementem la nostra capacitat de resposta i de coordinació en actuacions on la seguretat de la ciutadania és essencial".

Es tracta del primer medi aeri propi, i amb ell s'espera millorar el servei a tota la ciutadania de la província de València, ja que sols en 2020 el Consorci va dur a terme més de 200 rescats al medi rural, molts d'ells en indrets de difícil accés per via terrestre.

A banda, el pressupost del pròxim any inclou també altres partides dedicades a aspectes com l'aplicació de l'acord de millora de les condicions laborals, el reglament de productivitat i un innovador protocol contra la violència laboral.

 

 

Destacats