El Consell ratifica les actuacions d'Emergències per a l'atenció a les persones refugiades procedents d'Ucraïna

S'ha activat el telèfon 1·1·2 Ucraïna i s'ha habilitat en la Ciutat de la Llum d'Alacant un centre d'acolliment de persones afectades

Guardar

Refugiats ucranians
Refugiats ucranians

El Consell ha ratificat les actuacions que la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha posat en marxa per a atendre les persones afectades per la crisi d'Ucraïna.

Des que el mes de març el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat activara el Pla Territorial d'Emergència en Situació 0, la Conselleria de Justícia està oferint diferents recursos d'ajuda humanitària.

D'una banda, s'ha posat en funcionament el telèfon 1·1·2 Ucraïna, un servei d'atenció especialitzat dirigit a persones afectades per la crisi humanitària que arriben a la Comunitat Valenciana.

El 1·1·2 s'ha preparat per a oferir aquest servei i atendre les emergències en ucraïnés i ha posat a la disposició dels nouvinguts un dispositiu d'assessorament i orientació per a resoldre els seus dubtes i necessitats bàsiques.

D'altra banda, s'ha habilitat a la Ciutat de la Llum d'Alacant un centre de recepció i acolliment de persones refugiades procedents d'Ucraïna, a més d'una àrea administrativa de serveis públics dependents de la Generalitat. Unes instal·lacions que ha adequat l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i que s'han posat a la disposició del Govern d'Espanya.

Aquest recinte se suma a les instal·lacions de l'hospital de campanya d'Alacant, també habilitades per l'AVSRE, que funciona com a punt d'atenció humanitària i primera recepció de persones refugiades.

 

 

Destacats