El Consell participa en la manifestació del finançament encara que les intencions del Ministeri sonen "molt bé"

Guardar

Imatge d'arxiu de la manifestació del 17N de 2017 contra l'infrafinançament
Imatge d'arxiu de la manifestació del 17N de 2017 contra l'infrafinançament

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha apuntat que el govern valencià participarà aquest dissabte en les manifestacions convocades aquest dissabte pel canvi del finançament autonòmic encara que les intencions del Ministeri d'ampliar els recursos en la reforma del sistema "estan molt bé".

Així s'ha pronunciat Soler en declaracions als mitjans durant el ple de Les Corts d'aquest divendres, on ha apuntat que "li consta" que el Govern manté la postura que va traslladar a Compromís d'ampliar els recursos en el nou model de finançament, encara que ha remarcat que aquest canvi encara no s'ha realitzat, per la qual cosa continuaran assistint a la manifestació.

El conseller espera que aquesta marxa siga "tan reeixida" com la de 2017. De fet, per a Soler, la idea que els valencians estan units per aquest canvi de model "ha d'arribar a tots els racons d'Espanya", per la qual cosa ha advocat per "molta pedagogia", ja que mantenir l'estat del Benestar "només és factible amb un bon sistema de finançament autonòmic".

El titular d'Hisenda ha remarcat que hi haurà "més mitjans per al conjunt" el que "resol alguns problemes d'itinerari cap al nou sistema", ja que "desdramatitzarà el debat polític territorial" si hi ha més fons per a totes les autonomies. Per això, creu que va pel "bon camí".

"Fa ja temps que anem pel camí que creiem que és el correcte per a aconseguir la suficiència i l'equitat, tots els passos van en eixa línia", per la qual cosa ha indicat que estan "molt contents". "Estem constatant que el Ministeri és el que té la posició més pròxima a nosaltres, alguna cosa que no ha passat ni en la història recent ni llunyana", ha indicat.

Destacats