El Consell nomena a Salvador Broseta com a nou sotssecretari de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública

Salvador Broseta substituirà en el càrrec de la sotssecretaria a Belén Cardona Rubert

Guardar

Ciutat de la Justicia de València
Ciutat de la Justicia de València

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres el nomenament de Salvador Broseta Perales com a nou sotssecretari de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Broseta, nascut a València en 1972, és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i doctor en història contemporània per la Universitat Jaume I de Castelló. La seua tesi doctoral sobre el parlamentarisme espanyol va ser reconeguda amb el Premi Iberoamericà Talls de Cadis en la seua desena edició.

El nou alt càrrec de la Generalitat ha sigut docent a la Universitat Jaume I de Castelló i en la Universitat de Castella-la Manxa i ha realitzat estades d'investigació als Estats Units. És autor del llibre Autonomisme, insurrecció, independència. Amèrica en les Corts del Trienni Liberal, 1820-1823, així com editor i coautor de diverses publicacions acadèmiques.

En 2011 va ser triat regidor de l'Ajuntament de València, on va exercir les funcions de portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, així com vocal del consell d'administració del Palau de la Música i del Palau de Congressos de València.

El desembre de 2015 va ser nomenat assessor de Presidència de la Generalitat i el juny de 2019, assessor d'assumptes parlamentaris de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Salvador Broseta substitueix en el càrrec a Belén Cardona Rubert a qui el Consell ha cessat, al mateix temps que li ha agraït i reconegut el treball realitzat al capdavant de la Sotssecretaria.

Destacats