El Consell modifica el decret que regula l'FP Dual per a aconseguir un model innovador

Guardar

FP
FP

El Consell ha aprovat el decret pel qual es modifica el Decret 74/2013, de 14 de juny, del Consell, que regula la Formació Professional Dual del sistema educatiu valencià, amb la finalitat d'aconseguir un model innovador que s'ajuste a les necessitats del mercat laboral.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que es pretén "flexibilitzar l'organització i aconseguir un model d'FP Dual innovador, que millore la productivitat dels sectors empresarials i fomente l'ús de l'alumnat de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral".

D'aquesta manera, s'estableix un nou marc normatiu que recull un model més flexible que permet que l'FP Dual puga implantar-se des del primer curs.

Així mateix, fixa l'objectiu en el resultat de l'aprenentatge dels alumnes i alumnes i no en els continguts; recull la figura del professorat prospector; i millora l'eficiència de l'administració, agilitant els tràmits i simplificant els processos administratius.

Amb aquesta nova regulació, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport pretén doblegar el percentatge d'implantació de l'FP Dual valenciana en els pròxims cursos fins a arribar al 12% de l'alumnat que acaba un grau mitjà o superior i finalitzar l'actual legislatura elevant aquest llindar al 18%.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Consell ha assenyalat que durant el curs 2019-2020, "un total de 3.682 alumnes i alumnes han estudiat en l'FP Dual valenciana, més del triple que en el curs 2017-2018, en el qual hi havia 1.054".

Pla de modernització

D'altra banda, Oltra ha destacat que el Pla de Modernització de la Formació Professional valenciana "preveu una inversió de 37 milions d'euros i inclou, entre les seues principals línies d'actuació, l'augment de l'oferta d'FP, amb l'ampliació en 125 cicles formatius i més de 4.000 places extraordinàries aquest curs i la contractació de 271 docents més".

Una altra de les línies d'actuació del pla és el foment de les acreditacions professionals, amb el que es pretén que "21.000 valencians i valencianes obtinguen una qualificació de la professió que ja exerceixen sense tindre cap titulació; es tracta d'acreditar l'experiència professional", ha indicat la vicepresidenta".

Aquesta mesura afectaria persones vinculades, fonamentalment, als àmbits laborals de la seguretat i les emergències; atenció a les persones; sector industrial i del manteniment; sector agrícola i ramader; i al sector del turisme i la restauració.

Destacats