El Consell lamenta que hi haja formacions a les quals "sàpia greu" que "pague les factures pendents a proveïdors"

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

El Govern valencià ha lamentat i ha estimat "deplorable" aquest divendres que hi haja "algunes formacions als sàpia greu que la Generalitat pague les factures pendents als proveïdors valencians" i ha subratllat que això és "alguna cosa que no havia pogut fer fins ara per l'infrafinançament que arrossega".

Així, el Consell ha estimat "lamentable" que "intenten impedir que la Generalitat informe a aquests milers de proveïdors, entitats i famílies d'una qüestió tant d'interés públic" com saber "que podran cobrar i els passos que han de seguir per a verificar que les seues factures han sigut correctament carregades al sistema".

L'executiu valencià s'ha pronunciat d'aquesta manera després que la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana (JECV), a partir d'una denúncia presentada pel PP haja instat a la Generalitat a eliminar de la informació referida al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que figura en l'àrea de premsa del seu web "tota referència que, directament o indirectament, faça al·lusió a les realitzacions o als assoliments" del cap del Consell, Ximo Puig.

La resolució emesa per la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana indica que aquesta informació s'ha de circumscriure "a les dades pròpies d'una campanya informativa sobre el procés de pagament als deutors de la Generalitat amb els fons procedents del FLA".

El Consell, pel seu costat, ha ressaltat que la JECV destaca que aquesta nota informa els proveïdors de les vies o mitjans per a cerciorar-se d'aquesta informació bàsica". Referent a això, sosté "quant a la resolució sobre el recurs del PP", que la Junta Electoral "tomba" la "pretensió" d'aquesta formació perquè "es retire la nota de premsa" i subratlla que "només acorda que es lleven dues de set expressions analitzades".

"INTERÉS PÚBLIC"

En aquesta línia, defensa que "hi havia milers de proveïdors esperant aquesta informació, que és d'interés públic". Amb tot, el Govern valencià lamenta, en al·lusió al PP, "la incoherència i actituds hipòcrites dels qui han recorregut contra una única nota de caràcter descriptiu, sense judicis de valor, en la qual s'informava els proveïdors d'on poden consultar la càrrega de les seues factures".

Després d'això, ha censurat que en anteriors períodes electorals, aquesta formació, quan estava al capdavant del Consell, va emetre "fins a set notes de premsa, quatre d'elles en el mateix període electoral, amb referències a l''important esforç del Consell' per a "dinamitzar aquesta comunitat i el seu mercat de treball'".

Destacats