El Consell ha complit el 91,32% dels 288 compromisos adquirits en els cinc seminaris de govern des de 2015

Guardar

consell_estiu
consell_estiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, han afirmat que el Govern valencià és un "projecte a llarg termini que mira més enllà d'aquesta legislatura" i que, enfront de l'antic govern, s'ha passat de l'"ocurrència a la planificació", com es demostra amb la celebració cada sis mesos dels seminaris del Consell. En aquest cas, també han posat en valor que des de 2015 s'han complit el 91,32% dels 288 compromisos adquirits en els cinc seminaris ja celebrats.

El Govern valencià es troba reunit aquest cap de setmana a Biar en el seu sisé seminari de Govern, prèvia celebració del ple del Consell a Castalla aquest divendres. En la jornada d'ahir i d'aquest matí s'ha procedit a l'avaluació del compliment dels objectius adquirits en els anteriors seminaris.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha posat en valor que amb aquest tipus d'accions com els seminaris, el Govern valencià demostra que és un "projecte a llarg termini i que mira més enllà d'aquesta legislatura". Per tant, ha continuat, és molt important l'autoavaluació permanent a la qual se sotmet aquest govern així com donar comptes a la ciutadania". "El que volem és mantenir una posició de diàleg amb la ciutadania i ser autoexigents", ha remarcat.

Així mateix, ha destacat que aquest és el primer seminari de govern en el qual, per fi, tenim un servei de radiotelevisió valenciana amb À Punt, que era un dels principals compromisos abans de començar la legislatura".

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha valorat el grau de compromís de l'executiu valencià que ha passat "de la improvisació amb la qual actuava a l'antic Consell a la planificació i l'avaluació com a mètode de treball".

D'aquesta manera, Oltra ha explicat, per ordre periòdic, que des de 2015 el Consell ha complit 86 dels 90 compromisos del Seminari de Morella (Castelló), el 93,3%; 46 dels 48 acordats a Torrevella (Alacant), el 95,83%; 47 dels 50 de Sagunt (València), el 94%; 46 dels 50 aconseguits a Ademús (València), el 92%; i 40 dels 50 de Vinaròs, el 80%.

Entre els objectius marcats en l'anterior trobada de Vinaròs i que el Govern valencià ha dut a terme, Oltra ha destacat l'equiparació de la indemnització a les víctimes de la violència de gènere a les de les víctimes de terrorisme; l'inici de la gestió directa de l'hospital de la Ribera; el projecte de cessió de sòl a cooperatives sense ànim de lucre perquè construïsquen habitatges protegits.

Oltra també ha posat en valor el compliment d'objectius del seminari de Vinaròs com la presentació d'un pla per a la desestacionalització del sector turístic, la modificació normativa per a simplificar l'administració en benefici de les entitats locals; el pla d'acció contra la sinistralitat laboral; l'elaboració d'un projecte de reglament per a l'Institut Valencià de la Memòria Democràtica; la presentació del Pla Director de Coeducació que compta amb una inversió de 16,18 milions en quatre anys.

Dels objectius de Vinaròs també ha assenyalat la presentació d'un pla de millora de les oficines PROP per a simplificar els tràmits i millora dels serveis d'atenció a la ciutadania; i el pla de segellat d'abocadors.

D'altra banda, la vicepresidenta ha ressaltat també l'alta activitat legislativa del Consell al llarg d'aquests tres anys en els quals s'ha posat en el centre de les polítiques a les persones amb mesures com la Llei de Renda Valenciana d'Inclusió, la Llei de Serveis Socials Inclusius, el Decret de Sanitat Universal, la Llei de l'Horta de València, la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat o mesures com el decret de reglament d'assistència jurídica gratuïta i la convocatòria de 3.000 places de docent, entre altres.

Un altre dels punts que s'ha destacat durant la revisió dels objectius ha sigut la proposta per a un nou model de finançament que ha de tractar-se en el si del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

En definitiva, segons ha asseverat la vicepresidenta Mónica Oltra, est és un govern "que compleix" amb els valencians i valencianes i que, a més, permet fer un seguiment de les polítiques que es duen a terme perquè els compromisos són públics.

Destacats