El Consell formalitza l'adhesió de la Comunitat Valenciana a l'aplicació Radar COVID

Guardar

radar-covid
radar-covid

El Ple del Consell ha aprovat el conveni entre el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que formalitza l'adhesió a l'ús de l'aplicació Radar COVID, que coadjuva en el rastreig i detecció de persones contagiades per coronavirus.

Fins ara, la utilització de l'APP estava emparada per acord del Ple del Consell Interterritorial a l'espera de la signatura dels preceptius convenis amb cada comunitat.

L'acord contempla que la informació recollida per l'aplicació serà tractada exclusivament per a finalitats d'interés públic en l'àmbit de la salut o per a garantir elevats nivells de qualitat i de seguretat de l'assistència sanitària o, si escau, per a protegir els interessos vitals de l'interessat o d'altres persones físiques.

Radar COVID empra tecnologia Bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima. De fet, una vegada instal·lada en el telèfon mòbil, permet comunicar, sempre preservant la privacitat, els diagnòstics positius i el possible contacte mantingut amb una persona infectada.

Per a la Comunitat Valenciana, Sanitat ha desenvolupat un sistema de generació de codis perquè els qui donen positiu en un test de coronavirus i tenen descarregada l'aplicació en la seua terminal mòbil puguen introduir-lo.

En concret, la persona obté un codi de 12 dígits de confirmació quan accedeix a la web que s'ha habilitat ad hoc en la pàgina de la Conselleria de Sanitat Universal.

En aquesta site ha d'identificar-se amb el seu número de SIP, data de naixement i data d'emissió de la targeta SIP.

Després de comprovar que les dades són vàlides, es verifica el número de telèfon on rebre l'SMS amb el codi. El sistema comprova llavors la data i el resultat de l'última prova diagnòstica de COVID-19 i, si el resultat és positiu, adjudica al pacient un codi de confirmació. La persona visualitza el codi en pantalla i també el rep per SMS en el telèfon indicat. Només es pot obtenir un codi per persona i no pot reutilitzar-se.

Fins hui, s'han descarregat 261 codis a la Comunitat Valenciana (sent el mes amb més activitat el de gener, quan va haver-hi un total de 123 descàrregues de codi).

Per part seua, els contactes de la persona infectada reben una alerta en el telèfon mòbil que els notifica que han estat prop d'algú que ha donat positiu en una prova PCR.

La comunicació es completa amb l'advertiment que ha d'extremar les mesures preventives i vigilar si desenvolupa símptomes en els següents 10 dies. En cas de presentar tos, febre o dificultat respiratòria, li la commina a sol·licitar cita a través de l'aplicació GVA Coronavirus o en la web de Sanitat.

A més de garantir la privacitat de les persones usuàries (l'aplicació no sol·licita ni nom, ni telèfon, ni correu electrònic ni cap altra dada personal), l'APP és segura i està disponible tant per a Android en Google Play com per a iPhone en l'APP STORE.

Destacats