El Consell dóna per acomplits el 78 % dels objectius del seu Seminari d'Estiu i el 89 % de la legislatura

Així ho ha assegurat als mitjans la vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant el Seminari de Govern - Hivern 2022 que se celebra aquest cap de setmana a Altea (Alacant)

Guardar

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el Seminari de Govern
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el Seminari de Govern

El Consell s'ha mostrat "satisfet" aquest dissabte en donar per compliments el 78 % dels objectius que es va marcar en el Seminari d'Estiu de juliol de 2021 que es va celebrar a Albocàsser i Benassal (Castelló) i el 89% dels acordats des de l'inici de la legislatura.

Així ho ha assegurat als mitjans la vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant el Seminari de Govern - Hivern 2022 que se celebra aquest cap de setmana a Altea (Alacant).

Oltra ha remarcat que aquestes xifres de compliment són "molt altes", ja que l'anterior seminari va estar encara molt condicionat per la pandèmia i que deixen "clar" que el Consell, malgrat la pandèmia, "ha fet política de veritat" i ha "decidit que l'eixida a la crisi pandèmica no podia ser la mateixa que la de la gran recessió de 2008" perquè "les persones havien d'estar en el centre.

Entre els objectius del semestre anterior compliments, ha destacat "portar serveis que no existien" a municipis en risc de despoblació; el pla 'Salva la teua empresa' perquè les empreses "pogueren tocar peu i reinventar-se"; polítiques d'habitatge i "facilitar l'autonomia de les persones majors" a través de la teleassistència avançada, així com la instal·lació de plaques fotovoltaiques en depuradores. Unes mesures que ha qualificat de "vacuna social, econòmica i sanitària".

Oltra ha subratllat que "això és la política", mentre que "altres coses formen part d'una cosa inqualificable" encara que "omplin totes les notícies". "La política és aquella que posa en el centre a la persona, que és útil i millora la seua vida. La que, quan hi ha una emergència com la que hem viscut aquests anys, sap donar resposta des de la humanització i posant a les persones en el centre", ha subratllat.

PENDENTS DES DEL PASSAT SEMINARI

En concret, dels 60 objectius que es va marcar el Consell en el Seminari d'Estiu de 2021, cinc per cadascuna de les seues dotze àrees, el Botànic dona per compliments 47, mentre 13 estan "en execució".

Entre els objectius pendents des del passat seminari, en Presidència hi ha dos: el desenvolupament d'un pla de mitjans per a promocionar l'oferta turística de la Comunitat en els àmbits autonòmics, nacional i internacional, que té un terme de finalització de juny de 2022, i l'elaboració d'un estudi sobre l'impacte econòmic i social dels organismes internacionals en la Comunitat.

La Vicepresidència Primera i Conselleria d'Igualtat té altres dos objectius pendents, que són la Llei de Diversitat Familiar --"en fase final de tramitació"-- i el Decret d'Atenció Primària per a Xiquets i Xiquetes, que implica tres conselleries i del qual s'ha elaborat l'esborrany.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica té encara per complir l'harmonització de les normes d'habitatge i arquitectura de la Comunitat, mentre que Hisenda té pendent l'aprovació del Programa Operatiu FEDER i FSE 2021-2027 i la renovació de la façana de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.

En Justícia queda per aconseguir la Finestra Única Empresarial; en Educació, la creació de l'Escola Oficial d'Idiomes virtual; en Sanitat, en actitud d'optimització i coordinació de recursos tecnològics destinats a investigació biomèdica valenciana; en Economia, el centre pilot d'orientació individualitzada i tutoritzada per a Alacant a Altea; en Agricultura, l'esborrany de la llei de defensa i promoció de la qualitat agroalimentària, i el Participació, l'elaboració de l'esborrany del Pla Valencià de Responsabilitat Social.

Per part seua, han complit tots els objectius del Seminari d'Estiu les conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

PENDENTS DES DE L'INICI DE LEGISLATURA

Així mateix, hi ha cinc objectius que el Botànic té pendents des del primer Seminari de Govern que es va celebrar el juliol de 2019 a Montanejos. Un es correspon a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i es tracta de la presentació del Pla Estratègic de l'Esport i l'Activitat Física, la proposta tècnica de la qual es troba en procés de revisió.

Un altre dels objectius sense complir està en Economia i és l'avantprojecte de la Llei de Comerç Sostenible, que està preparada per a portar al ple del Consell. En Agricultura hi ha dos pendents: l'esborrany de la Llei de Defensa i Promoció de la Qualitat Agroalimentària i el decret de la Posidònia.

Finalment, la cinquena mesura pendent d'execució correspon a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i és el cercador de publicitat institucional per a la ciutadania. L'eina està preparada i falta que la Direcció General de Promoció Institucional autoritze la seua posada en marxa.

Destacats