El Consell d'Administració de Divalterra cessa el gerent

Guardar

Junta General Divalterra foto_Abulaila
Junta General Divalterra foto_Abulaila

El consell d'administració de Divalterra, dependent de la Diputació de València, ha aprovat aquest divendres el cessament del gerent de l'empresa pública, Antonio Mas. D'altra banda, ha rebutjat l'anul·lació del procés de selecció per a la contractació de la Direcció de Recursos Humans.

El cessament ha tirat avant amb cinc vots a favor, entre ells el del secretari de la Diputació i del president del consell d'administració, enfront dels dos vots en contra dels representants de PP i Cs i dues abstencions, una d'un tècnic i una altra del representant dels treballadors, segons han informat fonts de la institució provincial a Europa Press.

Després de la destitució, el president del consell d'administració passa a assumir els poders del gerent. En aquesta línia, les mateixes fonts han precisat que està prevista la convocatòria d'una Junta General extraordinària de Divalterra per part del president de la Diputació, Toni Gaspar, després de la petició dels grups de l'oposició.

D'altra banda, el consell ha rebutjat el primer punt de l'ordre del dia, referit a l'informe del Director del Servei Jurídic, Prevenció de Riscos Penals i Transparència en relació amb "possibles irregularitats" en el procés selectiu per a la contractació de la Direcció de Recursos Humans de Divalterra i sobre el recurs interposat per un dels aspirants en aquest procés.

Sobre aquest tema, fonts de la Diputació han recalcat que el vot del secretari de la institució provincial ha sigut el mateix que el del president del consell.

Sobre aquesta votació, altres fonts consultades per Europa Press han indicat que s'han produït "fins a tres temptatives", una d'elles una proposta alternativa del secretari de la Diputació, que també demanava l'anul·lació del procés de selecció, encara que ha sigut rebutjada.

Des del PP han criticat que la petició del cessament del gerent s'ha realitzat "per pèrdua de confiança però no amb els fets de l'informe" jurídic de José Luis Vera i han lamentat que han rebut l'expedient amb 48 hores d'antelació a la celebració del consell, un fet que han qualificat de "vergonyós".

"Tot l'informe de Vera s'ha realitzat atenent una part, sense audiència del gerent, dels membres del Tribunal i del conseller delegat. Això és una realitat", han afegit fonts del grup.

Davant aquesta situació, s'han preguntat "per què no s'emporta als jutjats si és una situació de tanta gravetat" ja que "és una qüestió jurisdiccional" i han assenyalat que "les ingerències que s'hagen produït després no tenen a veure amb el procés".

Els grups de l'oposició --PP, Cs i Vox-- van presentar dijous passat 4 de març la sol·licitud per a una convocatòria de la Junta General, amb la finalitat de debatre sobre l'estat de l'empresa pública de la corporació.

La sol·licitud es va presentar després de l'aprovació i la renovació del consell d'administració després de les dimissions de diversos dels seus membres en els últims dies, un canvi que va comptar amb el suport de PSPV, Compromís, PP i Cs i l'abstenció de Vox, La Vall ens Uneix i el diputat no adscrit i després de la publicació de les polèmiques entorn del procés de selecció de la persona responsable de Recursos Humans en l'empresa pública.

Destacats