El Consell concedeix la distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals a Avelino Corma, Ana Lluch, Francis Mojica i a la plataforma Sense Llar de la Comunitat Valenciana

L'acte de lliurament tindrà lloc el 6 de desembre, Dia de la Constitució, a la Casa del Mediterrani a Alacant

Guardar

Ple del Consell celebrat a Xixona
Ple del Consell celebrat a Xixona

El Consell ha aprovat atorgar la distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals a Avelino Corma, Ana Lluch, Francis Mojica i a la plataforma Sense Llar de la Comunitat Valenciana.

Aquestes distincions, que es concedeixen cada any amb motiu de la celebració, el 6 de desembre, del Dia de la Constitució, s'entregaran en l'acte commemoratiu que tindrà lloc a la Casa del Mediterrani a Alacant.

Des de 2015, en virtut del Decret 218/2015, de 4 de desembre, el Consell reconeix amb aquestes distincions la trajectòria de persones o entitats que hagen destacat en la promoció dels valors constitucionals, democràtics i de convivència, així com en la defensa dels drets, llibertats i deures recollits en el Títol I de la Constitució.

Avelino Corma, Ana Lluch i Francis Mojica rebran aquest guardó per la seua contribució a la promoció de la ciència i de la investigació científica i tècnica i a la protecció de la salut en benefici de l'interés general.

A més, la Plataforma Sense Llar de la Comunitat Valenciana serà distingida pel seu treball a favor de la prevenció i erradicació de l'exclusió socioresidencial en la Comunitat Valenciana.

Avelino Corma

El professor Avelino Corma des de 1990 dirigeix l'Institut de Tecnologia Química ITQ, centre mixt creat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques i la Universitat Politècnica de València. És un expert reconegut internacionalment en catalitzadors sòlids àcids i bifuncionals, aplicats al refinament del petroli, petroquímica i processos químics. Dels seus laboratoris han sorgit nombrosíssimes patents, i és el científic espanyol amb millor índex h (sistema que avalua la qualitat científica) i la seua labor ha sigut molt reconeguda i premiada.

Ana María Lluch

La doctora Ana María Lluch destaca per la seua trajectòria en la investigació i en el tractament dels tumors de mama que l'han feta creditora dels nombrosos premis. Lluch ha exercit la seua labor en el Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València, com a especialista, cap clínica i cap del Servei. Així mateix, des de 2010 és catedràtica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València i ha sigut assessora dels plans i programes públics contra el càncer en la Comunitat Valenciana. Actualment, és coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama en l'Incliva-Institut d'Investigació Sanitària.

Francisco Juan Martínez Mojica

El catedràtic de Microbiologia de la Universitat d'Alacant, Francisco Juan Martínez Mojica, destaca per la seua trajectòria en el tractament de malalties d'origen genètic com el càncer i la distròfia muscular, que l'han situat com un dels favorits per als premis Nobel de Química i Medicina en els últims anys.

Ha rebut nombrosos premis, com el Premi Jaume I en Investigació Bàsica en 2016, i ha sigut el primer espanyol a aconseguir l'Albany Medical Center Prize en 2017, que és considerat com el guardó més important en el camp de la investigació mèdica dels EUA.

Plataforma Sense Llar de la Comunitat Valenciana

En la categoria de persona jurídica, la Plataforma Sense Llar de la Comunitat Valenciana ha sigut premiada per la seua contribució a la prevenció i erradicació de l'exclusió socioresidencial en la Comunitat Valenciana. Destaca el seu treball per a visibilitzar la realitat de les persones sense llar i desenvolupar una labor d'incidència política enfront de les administracions.

A més promou i facilita l'intercanvi d'informació i experiències i sensibilitza a la societat, aglutina a entitats de la Comunitat Valenciana que treballen amb i per al col·lectiu dels "sense sostre".

Aquesta plataforma està integrada per onze entitats: l'ONG Accem, l'Associació Valenciana de Caridad, l'Associació Bokatas, Càritas València, la Fundació Cepaim, el Comité antisida Comunitat Valenciana, la Fundació Salut i Comunitat, Metges del Món Comunitat Valenciana, Missió Evangèlica Urbana, Obra Mercedària i Orde Hospitalari Sant Joan de Déu. Actualment, compta amb més de 100 professionals i més de 150 persones voluntàries.

Arxivat a:

Destacats