El Consell anuncia la construcció de diferents infraestructures de serveis socials a Montolivet, Benicalap i la Torre

El Consell també ha informat de l'engegada de les obres de la viviendia per a persones LGTBI en situació d'exclusió social

Guardar

Ximo Puig a la presentació del Pla Convivint
Ximo Puig a la presentació del Pla Convivint

El Ple del Consell ha declarat d'interés general i d'interés públic la construcció de diferents infraestructures de serveis socials a la ciutat de València.

Els projectes declarats d'interés general són la residència per a persones majors en situació de dependència i habitatges tutelats del barri de Montolivet, que comptarà amb un pressupost estimat de més de 12 milions d'euros.

Així mateix, s'inclouen la residència i habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional de Benicalap, amb un pressupost superior als 7,3 milions d'euros; i el centre específic per a malalts mentals, centre de dia i centre de rehabilitació i inserció laboral per a persones amb trastorn mental greu de la Torre, que suposa una inversió de 14,7 milions d'euros.

L'import estimat de tots els projectes supera els 34 milions d'euros, i la seua execució s'inclou en el Pla Convivint d'infraestructures de serveis socials impulsats per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que serà l'encarregada del desenvolupament i execució d'aquest projecte.

La declaració d'emergència d'aquests projectes agiliten els tràmits perquè la ciutat de València compte amb un paquet bàsic d'infraestructures socials, en poder comptar amb un recurs públic de cada tipologia.

En el marc del Pla Convivint, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ja ha tret a licitació les obres de la residència de persones majors de Montolivet i el centre per a persones amb problemes de salut mental de la Torre i ja compta amb els projectes del centre per a persones amb diversitat funcional de Benicalap i el complex intergeneracional de Benimàmet.

D'altra banda, ja estan en marxa les obres de l'habitatge per a persones LGTBI en situació d'exclusió social i està en procés de redacció el projecte bàsic i d'execució de l'Espai de la Memòria LGTBI.

El conjunt de totes aquestes actuacions que estan ja en marxa suposen una inversió de més de 42 milions d'euros.

Pla Convivint

El Pla Convivint és el primer pla d'infraestructures del sistema públic valencià que compta amb una inversió de 561 milions d'euros per a la reforma o construcció de 247 instal·lacions, la qual cosa suposarà també la creació de 3.500 llocs de treball directes.

El pla contempla tant la construcció de nous espais com l'adequació d'instal·lacions, i en tots els casos es basarà en el nou model residencial centrat en la persona per a fer aquestes instal·lacions el més semblant als seus habitatges.

A més, totes les infraestructures incorporaran els ensenyaments que ha deixat la COVID-19 per a poder afrontar millor futures possibles pandèmies.

Així mateix, el Pla Convivint assegura també l'equitat territorial, garantint que tots els departaments de serveis socials, que bàsicament coincideixen amb els sanitaris per a facilitar la coordinació, tinguen almenys un recurs de cada tipologia.

Destacats