El Consell acorda el programa d'autoconcierto sanitari de 2022 per reduïr la llista d'espera

El programa amb una inversió de 16 milions incorpora la mamografia de no garbellat a les tècniques diagnòstiques

Guardar

Imatge d'un quiròfan d'un hospital valencià
Imatge d'un quiròfan d'un hospital valencià

El Ple del Consell ha aprovat l'acord pel qual es regula el programa especial de productivitat per a la reducció de la demora assistencial en intervencions quirúrgiques i en la realització de tècniques diagnòstiques i intervencionistes corresponent a l'exercici 2022.

La finalitat de l'acord és regular el programa d'autoconcierto per a la reducció de les llistes d'espera mitjançant l'ús de recursos propis fora de la jornada ordinària de treball del personal, la qual cosa beneficia als pacients que es troben a l'espera per a ser atesos.

El cost benvolgut del programa per a l'exercici 2022 és de 16.320.000 euros i la retribució s'aplicarà al personal estatutari del Sistema Valencià de Salut que, de forma voluntària i retribuïda, allargue la seua jornada per a realitzar activitats quirúrgiques i tècniques diagnòstiques i intervencionistes.

Aquest programa ve a donar continuïtat a l'Acord del Consell del 8 de gener de 2021, i introdueix diverses novetats. En concret, una de les modificacions és que els departaments amb dificultats per a conformar equips quirúrgics podran recórrer a l'adscripció de facultatius especialistes i de personal d'infermeria provinents d'altres departaments.

A més, s'incorpora a les tècniques diagnòstiques la mamografia de no garbellat, i es dota al programa d'un caràcter de permanència, en inscriure-ho dins del Decret 91/2021 pel qual es regula el sistema d'incentivament retributiu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Arxivat a:

Destacats