El Congrés rebutja per segona vegada la investidura de Pedro Sánchez

Guardar

sanchez_ep
sanchez_ep

El Ple del Congrés ha rebutjat aquest dijous, en segona votació, la investidura com a president del Govern del candidat socialista, Pedro Sánchez, que, com dimarts passat, només ha rebut el suport dels membres del seu grup i el del diputat del Partit Regionalista de Cantàbria, José María Mazón. En total han sigut 124 síes enfront de 155 noes i 67 abstencions.

Els 42 diputats del grup confederal d'Unides Podemos, que integren Podemos, Esquerra Unida, En Comú Podem i Galícia En comú, s'han abstingut, igual que ja feren dimarts passat. S'han mantingut en l'abstenció malgrat haver rebutjat el PSOE l'última contraposada que van fer quan quedaven tres hores per a la votació definitiva.

També s'han abstingut Esquerra Republicana (ERC), que ha variat la seua 'no' del passat dimarts, el Partit Nacionalista Basc (PNB), EH Bildu i Compromís. En total, les abstencions sumen 61 diputats.

Pel seu costat, el PP, Ciutadans, Vox, Junts, Unió del Poble Navarrés (UPN) i Coalició Canària (CC) han complit el guió reiterant el seu rebuig a la investidura, la qual cosa aglutina 155 vots contraris.

Així les coses, l'aspirant socialista a la Moncloa no ha aconseguit reunir més vots a favor que en contra --han sigut 124 síes enfront de 155 noes--, requisit indispensable per a eixir investit president del Govern en la segona volta.

Destacats