El concert social impulsat per Igualtat consolida el canvi de model d'atenció a les persones majors

La directora general de Persones Majors, María José Pérez, ha inaugurat l'assemblea de Lares CV

Guardar

La directora general de Persones Majors, María José Pérez, ha inaugurat l'assemblea de Lares CV
La directora general de Persones Majors, María José Pérez, ha inaugurat l'assemblea de Lares CV

La directora general de Persones Majors, María José Pérez, ha destacat el paper que està realitzant el concert social impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "en la consolidació del canvi de model d'atenció a les persones majors" iniciat en la passada legislatura.

Així ho ha expressat la directora general durant la celebració de l'assemblea de Lares Comunitat Valenciana, Associació de residències i serveis d'atenció als majors, als qui ha felicitat per la seua llarga trajectòria "reeixida, compromesa i solidària". Lares compten actualment amb 50 centres residencials i centres de dia en la Comunitat Valenciana i més de 2.700 persones majors en situació de dependència ateses.

En la seua intervenció, la directora general de Persones Majors ha ressaltat la labor de Lares per "implementar en els seus centres les bones pràctiques i una atenció centrada en la persona", i ha garantit la col·laboració i el compromís de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "per a continuar amb la gran faena que realitzen".

Amb aquest objectiu, ha recordat que per a aquest exercici la Conselleria ha destinat a Lares Comunitat Valenciana un total de 833.013 euros, a través de les ajudes de l'IRPF, per a continuar implantant bones pràctiques que converteixen "els centres en llars i reforcen la participació i la protecció dels drets de les persones que atenen".

"Aquestes bones pràctiques", ha assenyalat María José Pérez, posen de manifest que el model d'atenció centrada en la persona "empodera no sols a les persones residents, sinó també a les professionals".

Nou model residencial

En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu de la Generalitat és establir nous models residencials "més xicotets, més acollidors i més humans, que se semblen el màxim possible a una llar". Un model, ha afegit, que s'ha demostrat "molt més efectiu i més resilient" que les grans residències en la lluita contra la COVID-19.

Respecte al concert social, ha recordat que es va iniciar fa quatre anys, en 2018, amb 7.132 places concertades en l'àmbit de la diversitat funcional, a les quals es van anar incorporant places destinades a l'atenció a persones majors, infància i adolescència i, en 2021, en matèria d'inclusió social. Per a enguany, està previst aconseguir les 16.067 places concertades, de les quals 2.193 són per a persones majors.

Per a finalitzar, la directora general de Persones Majors ha reconegut i valorat la disposició de Lares "al diàleg, la col·laboració i la cooperació en la tasca d'enfortiment dels serveis socials al llarg dels últims anys i per a impulsar conjuntament aquest nou model residencial que garantisca el benestar de les persones majors que viuen en els vostres centres".

Arxivat a:

Destacats