El Comité d'Ètica del Turisme impulsarà una campanya per a difondre la Comunitat Valenciana com a destí de qualitat, sostenible i responsable

En la reunió s'ha realitzat un seguiment dels acords adoptats en la Constitució del Comité i també s'ha acordat el programa de treball per a l'any vinent

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme ha presidit la reunió del Comité d'Ètica del Turisme
El secretari autonòmic de Turisme ha presidit la reunió del Comité d'Ètica del Turisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit la reunió del Comité d'Ètica del Turisme, l'òrgan consultiu encarregat d'impulsar la implementació del Codi Ètic del Turisme Valencià.

A la reunió han assistit, a més del president del Comité d'Ètica, Francesc Colomer; i el vicepresident, Herick Campos; el representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Eugenio de Manuel; així com el representant de l'associació CV ACTIVA, Pedro Carrasco.

També han assistit la representant de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana, Rosa Vives; d'UGT Gonzalo Aranda; de CCOO, Cristina García; de l'Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana (AMUFOR), Javier Martínez; i la representant de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU), Maria del Puig Gisbert.

Campanya de comunicació

Durant la reunió, s'ha realitzat un seguiment dels acords adoptats en la reunió de la Constitució del Comité celebrada el mes de juliol passat, i també s'ha acordat el programa de treball per a l'any vinent.

Així, s'ha presentat una proposta per a impulsar una campanya de comunicació, dirigida tant als agents socials i turístics com al turista que tria la Comunitat Valenciana, sobre els atributs del destí en clau sostenible, hospitalari, responsable i d'excel·lència.

La primera línia creativa se centra a impulsar el posicionament de la Comunitat Valenciana i de la marca Qualitur com a referència de turisme d'excel·lència i de qualitat, tant per a les entitats, empreses i destinacions turístiques, amb l'objectiu que s'impliquen en la gestió turística des de paràmetres de qualitat i excel·lència turística, i també perquè els potencials turistes de la Comunitat que puguen percebre la marca Qualitur com una garantia per a una experiència turística de qualitat.

L'altra línia busca potenciar la imatge de la Comunitat com a destí sostenible i responsable transmetent el missatge de la importància per a la societat en general de les accions que permeten un turisme responsable a través del compliment del decàleg del turista responsable.

A més, en la reunió del Comité de Turisme s'ha proposat que la campanya es dirigisca al turista i a les empreses i entitats turístiques amb l'objectiu que aquesta activitat evolucione de manera responsable reduint la seua petjada, amb missatges en els quals es faça copartícip al visitant de les accions que les administracions, entitats i empreses ja realitzen en aquesta tasca i animant a tots aquests actors a fomentar i incidir en actuacions que permeten un creixement sostenible i responsable.

Guia de recomanacions per a l'aplicació dels ODS

En el Comité d'Ètica també s'ha plantejat continuar treballant al costat de les empreses del sector turístic, en la guia de recomanacions per a l'aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En concret, s'ha explicat l'esbós del contingut de la guia en la qual Turisme Comunitat Valenciana està treballant per a la consecució dels ODS en la Comunitat, perquè facen les seues aportacions.

D'aquesta manera, després de la publicació de la guia amb recomanacions per als destins, ara pretén dirigir-se al sector privat per a, entre tots, encaminar-nos cap a un destí que complisca amb els ODS.

Cal ressaltar que la guia '100 recomanacions per als serveis turístics de la Comunitat Valenciana' és una eina innovadora, i es pretén que també permeta acostar i facilitar al sector privat la implantació d'unes mesures que potencien un model turístic sostenible.

Destacats