El cant de Costa obri una nova investigació per la Fórmula 1

Ricardo Costa segueix col·laborant amb la justícia

Guardar

Costa_y_Camps._Comité_Ejecutivo_Regional._13_Octubre_2009
Costa_y_Camps._Comité_Ejecutivo_Regional._13_Octubre_2009

Una compareixença secreta de l'ex secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, en el marc del cas Gürtel ha obert les portes a una altra investigació sobre irregularitats en la construcció del circuit urbà del Gran Premi de Fórmula 1 que es va celebrar en la ciutat de València entre els anys 2008 i 2012. Per això, la Fiscalia Anticorrupció ha enviat dos escrits a la Conselleria d'Infraestructures en el qual sol·licita expedients administratius relacionats amb aquesta construcció.

La Fiscalia Anticorrupció demana en concret les adjudicacions a les empreses F.C. C. i Hormigones Martínez (Grupo Villalba). Els empresaris d'aquesta segona companyia, Tomás i Rafael Martínez Berna, són dos dels quals van reconèixer en el judici de la Gürtel que van finançar irregularment al PP de Francisco Camps. La Fiscalia xifra en quasi 200.000 euros les despeses en publicitat i assessorament que aquests empresaris haurien pagat en 2007 i 2008.

Segons la informació que va avançar ahir El Mundo, Ricardo Costa hauria aportat en la seua declaració dades fins al moment desconegudes pels investigadors que han derivat en altres presumptes indicis delictius.

Ricardo Costa en la Audiencia Nacional

L'advocat de Ricardo Costa ja va anunciar el caràcter "exemplaritzant" en la societat que té la confessió del seu defensat en aquesta vista, i va exposar que la col·laboració que oferia el que fóra mà dreta de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, s'estenia a altres casos. I heus ací un bon exemple d'açò.

Cal recordar que, a més d'aquesta declaració, l'ex secretari general del PPCV va confirmar en la seua compareixença durant el judici que va ser Francisco Camps qui va decidir contractar amb l'empresa capçalera de la trama Gürtel Orange Market per a organitzar els actes de campanya en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i en les generals de 2008. I va apuntar que va ser aquest i l'expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino, els que van impulsar els pagaments en negre.

Destacats