El Botànic i Cs demanen a Camps que deixe el CJC i retrauen a Casado les seues declaracions sobre el "llegat impecable" del PP

Guardar

camps
camps

Els partits polítics que conformen l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- i Cs han exigit la dimissió de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps del Consell Jurídic Consultiu, després de la decisió de l'Audiència Nacional de reobrir la causa d'Orange Market en Gürtel per a veure les possibles implicacions de l'excap del Consell.

"És una immoralitat que continue", ha considerat el síndic del PSPV, Manolo Mata, mentre que tots han recordat les recents declaracions del president del PP, Pablo Casado, sobre el "llegat impecable" que va deixar el PPCV a la Comunitat Valenciana. També a aqueixes paraules ha fet referència la portaveu del Consell i vicepresidenta, Mónica Oltra, qui ha escrit un tuit amb el següent missatge: "Més impecable impossible, veritat Sr Casado?".

Així ho han indicat els portaveus de les diferents formacions en els passadissos de les Corts, després que la secció segona de la Sala penal de l'Audiència Nacional haja ordenat la reobertura de la recerca sobre les adjudicacions de la Generalitat valenciana a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, concretament per a saber qui les ordenava després de les revelacions de Francisco Correa, Ricardo Costa i Álvaro Pérez 'El Bigotes' durant el judici pel finançament irregular del PP valencià que apuntaven directament a Francisco Camps.

En concret, el síndic de Podem, Antonio Estañ, ha lamentat que la decisió de l'Audiència Nacional és una "mostra més d'aqueix llegat impecable que es resisteix a abandonar-nos". "Ningú va entendre en el seu moment que Camps quedara absolt d'un cas que li apuntava i ara es torna a obrir a través de les declaracions dels seus socis", ha indicat.

Al seu judici, "no s'entén que seguisca en les institucions valencianes un minut més cobrant diners públics i evitant que siguen unes institucions dignes" i, per tant, ha insistit que "ha d'abandonar-les ja i rendir comptes davant la justícia", al mateix temps que ha instat als diferents grups a fer "tot el que estiga en les nostres mans" perquè "persones com Camps no tornen a trepitjar les nostres institucions".

En aquest sentit, ha recordat la Llei d'Expresidents que "planteja que de forma retroactiva que se li puga expulsar per una votació en Corts" i que es troba en tràmit parlamentari.

Des de Cs, el seu portaveu en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha manifestat que era "d'esperar" aquesta decisió, després dels testimoniatges durant el judici de la Gürtel i ha lamentat que "una altra setmana més" es torne a parlar de corrupció. D'aquesta manera, ha enlletgit a Casado les seues afirmacions sobre el "llegat immaculat i impecable" del Pàg. "Crec que abans de fer aqueixes declaracions hauria d'informar-se una miqueta més", ha considerat.

Així mateix, ha admés no entendre que Camps seguisca formant part del CJC ja que "no té cap sentit que una persona que ha tirat, tira i seguirà tirant per terra el nom de la Comunitat seguisca estant en un organisme que té una funcionalitat tan important com el CJC", ha puntualitzat.

FERRI: "CAMPS ERA L'EPICENTRE DE GÜRTEL"

Per la seua banda, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha celebrat la possibilitat que l'excap del Consell puga ser encausat i haja d'anar a declarar, ja que ha recordat que des de la formació es va advertir que "Camps era l'epicentre del cas Gürtel i sabia tot el que passava perquè era un president omnipresent i controlava tot el que es feia i era sabedor de tot l'implicat amb la Gürtel i amb altres coses com la Fórmula 1".

Per tant, ha assenyalat que el seu partit està "d'enhorabona i content que existisca la possibilitat que Camps haja d'anar a declarar i puga ser imputat" i ha demanat a Camps que "deixe la vida pública i no estiga en el CJC ni un dia més". "Que el PP li'l demane per l'amor de Déu i que retornen tots els diners robats als valencians", ha assenyalat.

Sobre les afirmacions de Casado, Ferri ha lamentat que l'única cosa que va deixar impecable el PP a la Comunitat va ser "la caixa que van deixar plena de forats i neta com una patena" i ha recordat que l'expresident Eduardo Zaplana està en la presó i Camps i José Luis Olives imputats en procediments judicials. "Si per a Casadp açò és impecable, que no arribe mai en poder perquè si repeteix el que van fer ací el PP, anem apanyats", ha manifestat.

Per al síndic del PSPV, Manolo Mata, la trama Gürtel "no té final" i se sap quan va començar, però "sembla que té aspectes de no acabar". Al seu judici, Camps i el PP han de "reflexionar" i l'expresident ha d'abandonar el CJC perquè és "impresentable que tenint procediments oberts es mantinga ací".

"El que no farem mai és crear una llei per a tirar-ho perquè la presumpció d'innocència està i la responsabilitat política no es paga amb majories parlamentàries, Ell té hui possibilitat d'estar ací, però és una immoralitat que continue", ha admés per a lamentar que "sembla que el verb dimitir solament li l'aplica l'esquerra". No estaria malament que dimitira", ha agregat.

PSPV DEMANA A CASADO UNES DISCULPES Als VALENCIANS

D'altra banda, Mata ha demanat a Casado que "no torne a aquesta comunitat fins que demane perdó" per la imatge que va dibuixar la setmana passada durant la seua visita a València que el PPCV havia deixat una "comunitat reeixida, paradigmàtica i hiperbòlica" perquè és "mentida" i és "la comunitat on dirigents del PP es van enriquir, esquilaren els comptes, van falsejar les dades, van robar i van arruïnar".

"Casado no coneix la Comunitat ni als dirigents del seu partit i ve a mentir. Per tant, o demana perdó als valencians pel que van fer els seus antecessors o que es calle o que no torne però que no parle de bondats que no existeixen", ha remarcat.

Arxivat a:

Destacats