El Botànic 3.0 seria possible sense Podem

L'enquesta de tardor de Invest Group per als diaris de Premsa Ibèrica en la Comunitat Valenciana reflecteix un augment de l'esquerra de fins a 8 escons

Guardar

oltra_pleno_puig
oltra_pleno_puig
Tot apuntava a un desgast polític després de l'impacte de la pandèmia de la COVID-19 que estem sofrint -o almenys la dreta l'anunciava així. No obstant això, sembla que tot ha caigut en sac buit després d'eixir a la llum avui l'enquesta de tardor d'Invest Group per als diaris de Premsa Ibèrica en la Comunitat Valenciana, ja que segons els resultats d'aquesta el Botànic es veuria reforçat després del dur treball enfront d'aquesta pandèmia. Així, el PSPV pujaria vuit escons passant de 27 a 36 escons; d'altra banda, Compromís, cauria fins als quinze perdent així dos diputats. De la mateixa manera, en la bancada esquerra la formació habitada, Podem, pujaria un nou escó situant-se en els nou diputats.Així, tot apunta al fet que la reedició del Botànic 3.0 seria possible solament amb els quinze diputats de la formació nacionalista Compromís i els 36 del PSPV, ja que entre els dos sumarien 51 diputats, un més del necessari d'acord amb la majoria absoluta establerta en les Corts Valencianes. No obstant això, si finalment es decidís sumar amb el suport de Podem, el Botànic sumaria un total de 60 diputats, sumant així vuit escons més respecte a les eleccions passades, quan Compromís, PSPV i Podem van sumar 52 escons.D'altra banda, respecte a l'oposició del Botànic, el PP de Bonig aconseguiria mantenir-se com a líder de l'oposició sumant fins i tot dos diputats més situant-se en els 21. El mateix ocorreria amb VOX, partit que finalment sumària un escó passant dels deu escons als onze. No obstant això, la formació encapçalada per Toni Cantó, Ciutadans viuria una desfeta després de sofrir una perduda de, ni més ni menys que onze escons, passant així dels 18 que té actualment fins als set.

Sondeo realizado por Invest Group para Levante-EMV

Majoria 50 Escons
    D'aquesta manera, la composició total de l'hemicicle passaria per una reorganització dels grups parlamentaris on PSPV i Ciutadans serien els que més sofririen aquests canvis, el primer sumant nou escons més, i el segon, Ciutadans, deixant d'ocupar onze butaques de les Corts.Respecte a aquest flux de vots, sembla que el principal traspasse aniria de Ciutadans cap al PP i el PSPV, on un 13% dels votants de Ciutadans s'inclina per votar en les pròximes eleccions al PP, un 11,1% al PSPV i un 1,9% passaria a votar a VOX. D'altra banda, entre els votants de Compromís, un 5,2% votaria al PSPV i un 1,3% a Podem.

    LIDERATGES I VISIBILITAT

    Pel que fa a l'aprovat o suspens dels polítics i actuals consellers i conselleres del Botànic, l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig consolida el seu lideratge sent l'únic que se salva del suspens general, i a més, les dades revelen que el 91,6% dels enquestats el coneixen, per la qual cosa la seua visibilitat sembla estar a l'alça. D'altra banda, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, cau fins al 4,85 sent el seu suspens més baix. La nota d'Oltra ha baixat una mica més de mig punt des d'octubre de 2016, quan va ser la millor política valorada arribant al 5,42. No obstant això, el 78,1% dels enquestats la coneixen. Respecte a la formació habitada, Podem, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, suspén amb un 4,41 i la seua visibilitat cau fins al 23,1% dels enquestats que li coneixen.Entre els altres suspensos destaca la presidenta del PP, Isabel Bonig amb el seu 4,26, la qual cosa suposa una millora des de la seua caiguda l'octubre passat quan va rebre un 3,97. D'altra banda, Cantó no supera l'alt suspés quedant-se en el 3,80 i, sens dubte, el suspens més baix cau en mans de José María Llanos, de VOX, amb un 3,73. A més, la visibilitat dels tres líders de l'oposició se situa en un 17,1% per a VOX, i el duel entre Bonig i Cantó acaba amb el triomf sobrat de Cantó, qui s'imposa davant Bonig amb un 80,9% de gent que el coneix davant el 55,3% de Bonig.
    Destacats