El BOE publica les candidatures: els valencians podran triar entre més d'una desena de partits

Guardar

urnas_28a
urnas_28a

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dimarts les candidatures proclamades per a les eleccions al Congrés i el Senat del pròxim 10 de novembre. Els valencians podran triar entre 13 candidatures a Alacant, entre una quinzena a Castelló i entre 16 opcions a València, marcades per la continuïtat respecte a les llistes que van concórrer a les eleccions del 28 d'abril.

Així, en aquesta nova cita electoral en la circumscripció de València hi ha 16 candidatures proclamades al Congrés i altres 16 al Senat. Entre les primeres, figuren les del PSPV, que encapçala el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos; la del PP amb Belén Hoyo al capdavant; la de Més Compromís liderada per Joan Baldoví; la de Ciutadans, amb María Muñoz com a cap de llista; la d'Unides Podemos, amb Héctor Illueca al capdavant; i la de Vox, amb Ignacio Gil Lázaro al capdavant.

La circumscripció d'Alacant compta amb 13 candidatures al Congrés i d'altres al Senat. Quant a la Cambra Baixa, encapçalen algunes d'aqueixes llistes el ministre de Ciència en funcions, Pedro Duque, (PSPV); Marta Martín (Cs); César Sánchez (PP); Txema Guijarro (Unides Podemos); Ignasi Candela (Més Compromís) i Manuel Mestre (Vox).

Quant a Castelló, hi ha 13 candidatures al Senat i 15 al Congrés. Respecte a aquesta última cambra, figuren com a caps de llista Susana Ros (PSPV); María Sandra Julià (Cs); Marisa Saavedra (Unides Podemos); Alberto Teófilo Asarta (Vox); Óscar Clavell (PP) i Marta Sorlí (Més Compromís).

El 28 d'abril en la Comunitat Valenciana es van repartir 10 escons al PSPV-PSOE, set escons al PP, sis escons a Ciutadans, cinc a Unides Podemos, tres a Vox i un a Compromís.

Arxivat a:

Destacats