El Bo Turístic tindrà continuïtat en 2022

Es van a dotar 15 milions d'euros per a una proposta que, segons Ximo Puig, ha sigut "un revulsiu"

Guardar

Platja de Gandia
Platja de Gandia

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí durant el Debat de Política General l'ampliació del Bo Turístic per a 2022 amb una inversió prevista de 15 milions d'euros.

El cap del Consell ha inclòs el turisme com un dels cinc sectors estratègics de la Comunitat Valenciana, i en els quals el Govern de la Generalitat centrarà els seus esforços per a reactivar després de la crisi sanitària.

"El turisme és un sector carregat de futur. Els hotelers que cada dia obrin la porta a Benidorm, Gandia o Benicàssim i els hostalers que cada matí alcen la persiana a Torrevieja, Alcoi o Vinaròs són vitals per a la nostra economia", ha destacat Ximo Puig, incidint en què "el turisme va ser un motor que ens va impulsar per a eixir de l'última crisi i aquest estiu, en les condicions més adverses, ha tornat a respondre. Ara, la qualitat ha de ser el valor afegit per a elevar la competitivitat".

En aquest sentit, el president ha proposat "llums llargues per al turisme del demà, amb un turisme digital, inclusiu i sostenible i solucions concretes per al turisme de hui, amb ajudes públiques intel·ligents".

EL BO TURÍSTIC, "UN REVULSIU"

Per això, Puig ha avançat que es tornarà a impulsar el Bo Turístic de cara a 2022, una proposta que "ha sigut un revulsiu". "I ho farem -ha afirmat- amb una nova formulació per a portar més lluny aquest Bo amb altres 15 milions a partir del mes de gener".

El cap del Consell ha recordat que aquest projecte, destinat a reactivar els viatges dins de la Comunitat Valenciana "ha sigut un revulsiu" i ha comptat "amb una inversió de 17 milions, amb 75.000 beneficiaris sols en el primer termini i amb altres 21.000 beneficiaris, de moment, en la nova fase fins a final d'any".

ES CREARÀ UN BO PER AL COMERÇ

Així mateix, el president també ha avançat que està previst posar en marxa un altre bo, en aquest cas per al comerç, amb 5 milions d'euros en ajudes que "arribaran en poques setmanes" a un sector que "ha patit molt" durant la pandèmia i que es completarà amb altres 5 milions dels ajuntaments.

Puig ha incidit en què "toca continuar ajudant" al sector comercial, que "representa 390.000 ocupacions i el 14 per cent del PIB", i ha avançat que en 2022 la Generalitat duplicarà eixa ajuda perquè les Administracions injecten 20 milions al xicotet comerç.

Destacats