El 8M d'Obres Públiques acull l'exposició 'Pioneres de l'Enginyeria' visualitzant a les primeres enginyeres

Arcadi España visita aquesta mostra que està oberta al públic fins al 21 de març en el vestíbul principal d'Estació Adif d'Alacant

Guardar

210308_FOTO_Exposicion_mujeres_ingenieras
210308_FOTO_Exposicion_mujeres_ingenieras

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat a Alacant durant la visita a l'exposició 'Pioneres de l'Enginyeria', que "des de la Conselleria hem volgut evidenciar el compromís de la Generalitat amb la igualtat donant a conéixer la labor i el pes real de la dona en àmbits en els quals encara hi ha una major presència masculina".

En aquest sentit, ha explicat que "aquesta exposició, organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes, aborda, d'una banda, la trajectòria d'Araceli Sánchez Urquijo, la primera dona espanyola que va treballar com a enginyera i que la seua obra va tenir un gran impacte internacional, i per un altre, s'acosta a les primeres professionals de la matèria en l'àmbit valencià".

Per a Arcadi España, "la trajectòria d'aquestes dones és un exemple de superació i un model perquè es convertisquen en referents de les generacions més joves perquè, com es destaca en la introducció de l'exposició, les dones construeixen ponts, dissenyen viaductes, investiguen materials, etc. l'enginyeria també és territori femení".

"Precisament -ha indicat- l'agenda d'actes que la conselleria ha desenvolupat per a commemorar el Dia Internacional de la Dona té com a eix fonamental visualitzar el treball de la dona en sectors i professions tradicionalment masculinitzades perquè, d'alguna manera, puguen animar a les més joves a exercir aquests oficis i a ocupar llocs similars en el futur".

L'exposició 'Pioneres de l'Enginyeria' està oberta al públic fins al 21 de març en el vestíbul principal d'Estació Adif d'Alacant.

A més, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha emés amb motiu de la celebració Dia Internacional de la Dona 8-M, una sèrie de vídeos, #MicrorealtsPerLaIgualtat, que reflecteixen el paper de la dona en sectors laborals masculinitzats.

Així, durant una setmana s'ha publicat cada dia en els perfils de xarxes socials de la conselleria un breu vídeo sobre la jornada laboral de dones que exerceixen oficis en sectors com l'aeronàutica, el transport de mercaderies i passatgers, l'urbanisme o el marítim i portuari, entre altres. Amb tots els vídeos s'ha realitzat un breu documental que es difondrà avui, 8 de març.

Finalment, s'ha previst per a aquest dimarts, 9 de març, la jornada 'Adaptant els entorns urbans amb perspectiva de gènere' i per al divendres, 12 març, la presentació de la 'Guia d'Urbanisme de Gènere'.

Destacats