El 18 de març, dimarts de Magdalena i 23 de juny seran dies de lliure disposició en suspendre's la celebració de les festes

El Consell ratifica l'acord pel qual es modifiquen els dies exempts del personal funcionari amb motiu de Falles, Magdalena i Fogueres

Guardar

Calendari laboral
Calendari laboral

El Ple del Consell ha ratificat l'acord de la Taula Sectorial de Funció Pública que va acordar, per unanimitat, modificar els dies exempts de Falles, Magdalena i Fogueres que disposa el personal funcionari en suspendre's la celebració de les festes.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha indicat que, d'aquesta manera, "els dies exempts passaran a ser considerats com a dies de lliure disposició i podran ser gaudits pel personal empleat públic fins al pròxim 31 de desembre de 2021".

L'article 13 del Decret 42/2019, de 22 de març, regula la jornada exempta d'assistència al treball del personal de la Generalitat amb motiu de les festes locals de la Comunitat Valenciana, amb el que la mateixa passarà a ser un dia de lliure disposició per a més de 10.000 empleats i empleades autonòmics.

Aquesta disposició establia com a exempt, a efectes laborals, el 18 de març per als centres de treball situats a València i la seua província, els municipis de la qual celebren les Falles i el 23 de juny per a les localitats alacantines, a més de la capital, on es duen a terme les festes de Sant Joan.

Amb efecte retroactiu també s'aplicarà al dimarts de la setmana de la Magdalena, que va ser el 9 de març, per als centres de treball de Castelló de la Plana.

A causa de la crisi sanitària, tant les Falles com la Magdalena han estat suspeses i es desconeix si serà possible la celebració de les Fogueres el mes vinent de juny.

Atés que aquests permisos formen part del calendari laboral del personal de l'Administració autonòmica, s'ha optat per aquest mecanisme de compensació per a respectar el còmput anual d'hores de treball previst en el Decret 42/2019.

D'aquesta manera, l'acord entre la Direcció General de Funció Pública i els representants sindicals, ratificat pel Consell, estableix que aquests dies exempts passaran a ser considerats com a dies de lliure disposició i podran ser gaudits pel personal empleat públic fins al pròxim 31 de desembre.

A més, el Decret 42/2019 disposava que, durant les setmanes de festes, s'aplicava una reducció de l'horari laboral que passava a ser des de les 9.00 fins a les 14.00 hores.

Aquesta modificació, segons l'acord aconseguit, es converteix en una bossa d'hores de 10 o de 12 i mitja (segons les característiques del lloc) que el personal podrà utilitzar al llarg d'aquest 2021.

Totes aquestes mesures van comptar amb l'acord unànime de les centrals sindicals amb representació en la Taula Sectorial, és a dir, UGT-PV, CSI·F, Intersindical i CCOO-PV.

Destacats