Educació ultima un acord amb Lambda per a previndre assetjament i 'lgtbifòbia' i assessorar el professorat sobre diversitat

Guardar

AULAS GVA EP
AULAS GVA EP

La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana està ultimant un acord de col·laboració amb el col·lectiu Lambda per a contribuir a la prevenció de la 'lgtbifòbia' en els centres educatius i a la formació i assessorament sobre diversitat.

Així, aquesta iniciativa, que està previst posar en marxa enguany, té entre els seus objectius "assessorar els equips directius i el professorat dels centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics en l'aplicació del protocol d'acompanyament a la identitat de gènere, en casos d'assetjament motivats per lgtbifòbia i en matèria de diversitat sexual, familiar i de gènere", han avançat a Europa Press des de l'administració educativa.

Per a això, es realitzaran tallers sobre diversitat sexual, familiar i de gènere, dirigits a l'alumnat dels centres que el sol·liciten. També podran demanar aquestes activitats associacions de famílies o al conjunt de la comunitat educativa.

Des de 2016 s'aplica en els centres educatius de la Comunitat Valenciana el Protocol d'Identitat de Gènere per a ajudar els equips directius i els orientadors a tractar qüestions d'identitat i intersexualitat com a "opcions socials normalitzades i per a frenar possibles casos d'assetjament escolar".

Això inclou accions concretes com adequar la documentació administrativa del centre docent d'acord al nom i el gènere amb el qual se senta identificat l'alumne o alumna; que la comunitat educativa es dirigisca a ell o a ella per l'adscripció triada i garantir la llibertat en la vestimenta.

El protocol també es refereix a l'ús de les instal·lacions perquè aquestes puguen ser utilitzades segons la identitat de gènere expressada. La gestió de tots aquests temes la duen a terme els coordinadors d'Igualtat i Convivència dels centres educatius al costat de les corresponents direccions.

D'AULES MIXTES A "IGUALITÀRIES"

Sobre aquesta qüestió, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat, en declaracions a Europa Press, la "importància d'aconseguir la igualtat" també a l'escola.

En aquest sentit, ha emfatitzat la posada en marxa de mesures impulsades des del seu departament com el Pla de Coeducació, els patis coeducatius o les jornades de formació tot això, ha asseverat, per a aconseguir el trànsit "des d'unes aules mixtes a unes igualitàries"

Destacats