Educació treballa amb les direccions dels centres per a alleugerir la càrrega burocràtica en l’actual context de pandèmia

Guardar

Un xiquet en un col·legi
Un xiquet en un col·legi

Educació ha mantingut una reunió telemàtica amb els representants de l'Associació de Directores i Directors d'Infantil i Primària per avaluar conjuntament el dia a dia en els centres educatius. Aquesta trobada s'ha produït en un context de tensió sanitària generalitzada per aquesta onada de la pandèmia de la variant òmicron que, en el dia a dia dels centres, es tradueix a compaginar l'extraordinària tasca pedagògica dels equips docents amb el procés de vacunació de l'alumnat de les escoles i les derivades que provoquen els contagis i els confinaments.

El conseller Vicent Marzà destaca que "cal atendre de nou la urgència i compaginar-la de la manera més realista i flexible amb el que és important, que és l'educació dels xiquets i les xiquetes. És fonamental estar en tot moment al costat d'un personal tan essencial com és el professorat, que durant aquestes setmanes ha intensificat el treball de dur endavant el seu projecte educatiu simultàniament amb la resolució de totes aquelles qüestions que es deriven dels contagis i la vacunació als centres. El que ens ocupa i ens preocupa és la tensió i l'esgotament emocional que això provoca en els equips directius dels centres i el professorat, per això és important que, com hem fet fins ara durant tota la pandèmia, ens adaptem a les circumstàncies de cada moment i era imprescindible prendre determinacions al respecte i fer-ho de manera conjunta amb qui està a peu de centre dia a dia: les direccions".

En aquesta línia, el secretari autonòmic Miguel Soler ha explicat que "hem acordat amb els representants de les direccions flexibilitzar els terminis d'ací a final de curs del conjunt de plans i actuacions que es fan de manera ordinària i reduir les tramitacions a les accions més imprescindibles. La pròxima setmana enviarem una resolució que comunicarà al conjunt dels centres educatius de les diferents etapes educatives les mesures d'adaptabilitat i flexibilització per tal de reduir la càrrega de treball dels equips directius en la part que podem, que és l'educativa".

Destacats