Educació proposa incloure més de 9.000 places en el procediment extraordinari de consolidació del professorat interí

El procediment es convocarà a la fi d'any i es desenvoluparà entre 2023 i 2024

Guardar

Els professors podran sol·licitar centres per al nou curs fins a aquest dimarts
Els professors podran sol·licitar centres per al nou curs fins a aquest dimarts

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha proposat als sindicats docents una oferta de més de 9.000 places docents per al procediment extraordinari de consolidació de professorat interí establit per la Llei estatal de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

En la primera reunió del grup de treball específic entre Conselleria i sindicats, Educació ha presentat una proposta inicial de més de 9.000 vacants i ara s'inicia un procés de diàleg i negociació per a distribuir aquestes places entre els diferents cossos docents i repartir-les entre les dues vies d'accés previstes en aquest procediment extraordinari: via concurse o via concurs oposició excepcional amb proves no eliminatòries.

El nombre total de vacants incloses en aquesta proposta que es porta a negociació supera el volum de professorat interí que compleix els requisits marcats de més de cinc anys d'antiguitat.

La planificació de la Conselleria d'aquest procediment extraordinari preveu que l'oferta definitiva de places a estabilitzar es publique el pròxim mes de juny i que a la fi de 2022 es convoque el procediment, que tal com marca la llei estatal, es desenvoluparà entre 2023 i 2024.

Aquest procediment és totalment independent a les oposicions ordinàries, on es convoquen places de nova creació i les de reposició de jubilacions. Así, la Conselleria d'Educació continua avance amb les oposicions d'ingrés lliure en el cos de mestres que comencen aquest pròxim mes de juny amb una oferta total de 1.228 places corresponents a reposició de jubilacions.

Arxivat a:

Destacats