Educació plantejarà als sindicats rebaixar els requisits dels professors d'algunes especialitats de Secundària i FP en les quals hi ha dificultats per a cobrir les vacants

Guardar

La directora de Personal Docent, Sonia Sancho. Imatge de Jorge Gil
La directora de Personal Docent, Sonia Sancho. Imatge de Jorge Gil

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació proposarà demà als sindicats la possibilitat de rebaixar els requisits dels professors d'algunes especialitats de Secundària i FP en les quals hi ha dificultats per a cobrir vacants. 

La directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, ha explicat que esta proposta es plantejarà demà en la mesa tècnica, davant de les dificultats de cobrir estes places en especialitats com Informàtica o Serveis a la Comunitat.

“Els requisits són els mateixos que per a qualsevol especialitat: estar en possessió del màster en Educació i el nivell de valencià C1. No obstant això, hi ha especialitats en les quals ens trobem amb una falta de professors, per la qual cosa no es poden cobrir les places. Per això la proposta que plantejarem és que puguen accedir a les places aquells professors que estiguen matriculats en el màster encara que no l'hagen acabat i que es comprometen a traure'l”, ha explicat Sancho. 

Així mateix, la Direcció General de Personal Docent ha assenyalat que ja s'exceptua l'obligació del valencià en zones castellanoparlants en determinades especialitats i ha explicat que, davant de la complexitat per a cobrir les places, es recorda que la Resolució del 27 d'octubre de 2020 ja permet que quan en l'ordre d'elecció dels participants en la bossa no hi haja sol·licitants que complisquen el requisit lingüístic es podrà prescindir d'este element.

Des de la Direcció General de Personal Docent s'ha indicat que el treball de camp amb les universitats està canalitzat i es treballa en col·laboració amb la Direcció General d'Universitats. “S'està informant totes les persones que han finalitzat el màster d'especialització didàctica sobre la possibilitat de formar part de les bosses”, ha conclòs. 

Destacats