Educació incrementa les ajudes a l'alumnat de 0-2 anys fins als 24 milions d'euros en el curs 2023/2024

El nombre de beneficiaris de l'ajuda de 0-2 anys per a aquest curs superarà els 17.000 alumnes una vegada resoltes les possibles al·legacions

Guardar

Unes motxilles en un col·legi de la Comunitat Valenciana
Unes motxilles en un col·legi de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha publicat aquest dimarts en la seua pàgina web el llistat provisional d'ajudes a l'escolarització de l'alumnat de 0 a 2 anys matriculat en centres privats autoritzats i en escoles infantils municipals, unes ajudes que s'incrementen fins als 24 milions d'euros en el curs 23/24 enfront dels 15,4 milions d'euros que es van adjudicar en el curs 22/23.

L'import de la convocatòria de les ajudes econòmiques destinades a l'escolarització en els centres autoritzats d'Educació Infantil i escoles infantils municipals de primer cicle de la Comunitat Valenciana per al curs escolar 23/24, corresponent a l'alumnat de 0-3 anys, ascendeix a 87,5 milions d'euros enfront dels 77,5 milions del curs anterior.

Pel que fa a l'alumnat de 0-2 anys, s'estima que el nombre de beneficiaris definitius de l'ajuda per al curs vigent superarà els 17.000 alumnes una vegada resoltes les possibles al·legacions, una xifra lleugerament superior als beneficiaris del curs 22/23 (16.814 beneficiaris). L'import superarà els 24 milions d'euros enfront dels 15,4 milions que es van adjudicar per al curs 22/23 mitjançant Resolució de 4 de novembre de 2022 de la Direcció general de Centres Docents.

Els imports concedits provisionalment a l'alumnat de 0 a 2 anys s'han incrementat respecte al curs anterior en els trams de renda més baixos per al tram de 0-1 any, de manera que, encara que es mantenen en un mínim de 70 euros i fins a un màxim de 200 euros, en els trams de rendes més baixes l'import dels bons serà superior als del curs passat. Per la seua banda, les ajudes en el tram 1-2 anys que el curs 22/23 oscil·laven entre els 70 euros de mínim i 120 de màxim augmenten en tots els trams i passen d'un mínim de 100 euros a un màxim de 220 euros.

Les famílies poden consultar l'ajuda provisional concedida a través de l'enllaç que figura en la pàgina web de la Conselleria. Així mateix, els centres disposen de la informació relativa al seu alumnat en l'aplicació del Bo Infantil. Des de la Conselleria d'Educació també s'ha informat que s'obri un termini de deu dies per a la presentació de possibles al·legacions, les instruccions de les quals estan en la mateixa web de la Conselleria.

D'altra banda, l'ajuda destinada a l'alumnat de 2 a 3 anys matriculat en centres privats autoritzats i a les escoles infantils municipals es va resoldre mitjançant Resolució de 21 de setembre de 2023, de la Direcció general de Centres Docents, publicada en el DOGV de 25 de setembre de 2023. També es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria.

Les famílies poden consultar telemàticament la seua ajuda mitjançant l'enllaç que figura en la mateixa web. Així mateix, els centres i EIM disposen de tota la informació en l'aplicació del bo infantil.

Destacats