Educació estudia les amenaces d'una ultradretana de Vox a un professor

La candidata de la formació va amenaçar al professor perquè aquest va assenyalar que la formació d'Abascal és d'extrema dreta

Guardar

clase colegio guarderia
clase colegio guarderia

La Conselleria d'Educació estudia si poden tindre conseqüències jurídiques les "amenaces" d'una candidata de Vox a un professor de Petrer (Alacant) per dir en classe que el partit és d'extrema dreta, segons ha avançat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra.

En un missatge en Facebook, aquesta aspirant de Vox, Marisol Sanchis, es va dirigir al professor d'Història de l'Institut Azorín de Petrer per a exigir-li que es dedicara a "fer classe" i no diguera al seu fill que "VOX és extrema dreta", reclamant que no fique "porqueria" al cap dels alumnes. "No tindràs centre per a amagar-te... Et plante una demanda que has de deixar d'exercir", va agregar.

Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell, ha defensat que "aqueixes paraules es valoren soles i la persona que les ha dites es qualifica sola". "Anar amenaçant a professors no és precisament una actitud democràtica, ni respectuosa ni educativa", ha sostingut, per la qual cosa creu que "ve a confirmar la descripció que el professor fa d'aquest partit".

Davant aquesta situació, la Conselleria d'Educació s'ha posat en contacte amb el centre de Petrer per a estudiar "les accions que es puguen derivar d'aquesta amenaça". "És una amenaça, i les amenaces estan prohibides en l'ordenament jurídic", ha recordat la també coportaveu de Compromís.

Per tant, "més que valorar sobre persones que es retraten acoquinant, espantant i amenaçant a un professor", Oltra ha posat l'accent en el deure de la Generalitat de facilitar els seus serveis jurídics perquè "tinga les conseqüències que ha de tindre en un estat de dret".

Destacats