Educació cessa a Vicent Soler com a president del Consell Social de la UV a la recerca d'un perfil "més empresarial"

Guardar

Vicent Soler, després de ser nomenat president de la Fundación ADEIT de la Universitat de Val̀ncia
Vicent Soler, després de ser nomenat president de la Fundación ADEIT de la Universitat de Val̀ncia

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació cessarà a Vicent Soler com a president del Consell Social de la Universitat de València (UV), així com del seu càrrec al capdavant de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT de la UV, per a buscar un perfil "més empresarial", que serà anunciat en els pròxims dies.

Segons han confirmat a Europa Press fonts del departament de Campanar, Soler ja ha sigut informat d'esta decisió en una conversa que ha sigut "cordial".

L'exconseller d'Hisenda va ser nomenat president del Consell Social i la Fundació ADEIT de la UV al maig de 2023, quan va prendre el relleu de Mª Emilia Adán, que havia ocupat tots dos càrrecs durant els quatre anys anteriors.

Vicent Soler compta amb una amplíssima trajectòria en l'àmbit universitari i és expert en el coneixement de l'economia i la societat valenciana. Llicenciat en Econòmiques en 1972, va ser catedràtic d'Economia Aplicada i director del departament d'Estructura Econòmica de la UV, després del que entre 2012 i 2015 va ser degà de la Facultat d'Economia de la UV.

En l'àmbit polític, entre altres càrrecs, va ser conseller d'Administració Pública de la Generalitat entre 1985-1987, regidor a l'Ajuntament de València i, conseller d'Hisenda i Model Econòmic amb el Govern del Botànic entre 2015 i 2022.

Destacats