Educació augmenta als 2,5 milions d'euros la inversió en la innovació educativa en els centres

Els centres educatius sostinguts amb fons públics tenen de termini fins al 17 de maig per a presentar els seus projectes

Guardar

Ajudes a innovació educativa
Ajudes a innovació educativa

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha convocat les ajudes als centres docents sostinguts amb fons públics perquè desenvolupen projectes d'investigació i innovació educativa durant el pròxim curs 2022-2023. La convocatòria i tots els detalls per a participar-hi es poden consultar en el DOGV (https://dogv.gva.es/datos/2022/04/26/pdf/2022_3069.pdf).

El departament del conseller Vicent Marzà incrementa en 530.000 euros el finançament de la innovació educativa impulsada pels centres i eleva la inversió als prop de 2,5 milions d'euros, la qual cosa suposa un 27,5 % més que la inversió feta en l'actual curs 2021-2022, en què la Conselleria ha potenciat 721 projectes d'innovació educativa de 809 escoles i instituts amb una inversió que supera els 1,9 milions d'euros.

Amb aquestes ajudes, la Conselleria impulsa propostes dels centres educatius que promouen la innovació pedagògica, les transformacions curriculars i d'organització dels centres educatius, la implicació de les comunitats educatives i l'impacte en l'entorn social; també el foment de projectes, que, a més, vagen en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La inversió planificada per al pròxim curs 2022-2023 en el foment de la innovació educativa suma 2.455.000 euros, 1.683.000 euros dels quals es destinaran als projectes impulsats per grups de professorat d'un centre o d'agrupacions de centres. Els 772.000 euros restants seran per a incentivar els projectes globals de centre.

Els projectes d'innovació globals han d'implicar almenys el 70 % del professorat de cada centre educatiu i incloure propostes que aposten pel canvi integral en el centre. Aquestes propostes desencadenen la transformació educativa, creen ocasions d'aprenentatge vital a través de canvis curriculars, estructurals, organitzatius o a través d'investigacions pedagògiques, que, a més, esdevenen una font d'inspiració per a altres centres educatius.

Tant els projectes d'innovació globals de centre com els específics tenen una durada de dos anys. Els centres educatius amb projectes de primer any d'implementació tenen fins al 17 de maig per a demanar les ajudes de manera telemàtica, a través de l'Oficina Virtual de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport (OVICE).

Tota la informació necessària per a poder tramitar les ajudes està a l'abast dels centres educatius en la pàgina web d'Innovació de la Conselleria: https://ceice.gva.es/va/web/innovacion-educacion/projectes-d-investigacio-i-innovacio-educativa.

Amb els prop de 2,5 milions d'euros per al pròxim curs 2022-2023, la inversió acumulada des de 2016 pel departament del conseller Vicent Marzà en projectes d'investigació i innovació educativa superarà els 11,7 milions d'euros.

Aquest esforç continuat, que fins al curs actual es tradueix en 9,2 milions d'euros en ajudes, ha permés arribar a 3.549 projectes de centres educatius amb l'objectiu d'adaptar-los als nous models socials, modernitzar i millorar les metodologies d'ensenyament.

 

Destacats