Eduardo Grau: "La gent demana que tots els polítics estiguem el més units possible i treballem pel bé de la ciutadania i no pel bé propi"

El regidor popular d’Alfafar s’incorpora a la nova executiva provincial del PP de Vicent Mompó

Guardar

Entrevista Eduardo Grau 2020 (3)
Entrevista Eduardo Grau 2020 (3)

Eduardo Grau a més de ser regidor de les àrees d'Hisenda, Festes, Esports i Comunicació i Disseny de l'Ajuntament d'Alfafar, també s'estrena dins de l'executiva provincial del PP. La nova executiva que lidera Vicent Mompó ha comptat amb la figura d'Eduardo Grau per a treballar en l'àmbit provincial. Hui abordem amb ell esta nova responsabilitat i parlem també del present i futur del PP a la Comunitat Valenciana.

Després de tots els congressos, Vicent Mompó ha comptat amb tu dins de l'executiva provincial. Què suposa per a tu i com et sents?

'Amb Juan Ramón Adsuara s'ha aconseguit calmar eixes aigües i si no haguera sigut per ell, no haguérem aconseguit arribar a este consens. '

La veritat és que estic content perquè per dir-ho d'alguna forma ha sigut un congrés molt complicat de desenvolupar, de les normatives a aplicar en plena pandèmia inclús des d'abans de començar. Per a tot el partit, ha sigut un moment de respir que tots s'han posat d'acord perquè Vicent fora el candidat tot i que no haguera passat res si hi haguera hagut algun candidat més. Amb Juan Ramón Adsuara s'ha aconseguit calmar eixes aigües i si no haguera sigut per ell, no haguérem aconseguit arribar a este consens. Una vegada estàvem ficats d'acord tota l'evolució de la pandèmia ho ha complicat. Fins i tot el dia abans del congrés no sabíem si finalment el podríem fer totalment presencialment o mixt.Al final tot va eixir bé i prou content de formar part de l'executiva i que Vicent siga President. Jo el coneixia fa un parell d'anys, he conversat moltes vegades en ell des que és diputat provincial i este últim mes i mig, vaig donar-li tot el meu suport. És una persona molt vàlida i li pot donar una espenta al partit i pot continuar la faena que Juan Ramón va començar amb la legitimitat de guanyar un congrés.

Com és el nou president del PP provincial, Vicent Mompó?

És una persona de carrer normal i corrent. Jo sempre dic que és un veí més de Gabarda tot i ser l'alcalde en tres legislatures amb tres majories, pots conversar en ell, que realment l'eslògan és molt encertat «persones com tu». Tant ell com a cap com la resta de l'executiva som persones com els veïns del carrer.

Creus que el paper de Juan Ramon ha produït eixe canvi de tots a una i remar tots a una?

Pense que sí que tant Rubén Moreno com Juan Ramón han agafat el càrrec sense demanar-ho. Quan Juan Ramon va ser designat ja estava ací, va ser el portaveu de la Diputació i va ser capaç d'aglutinar perquè feia falta tindre una gestora ben definida que pense que va ser un èxit presentar en tots els municipis les candidatures i dur el partit al congrés. Si no hi haguera una figura així de concòrdia, no haguera sigut possible arribar a l'acord.

Com veus el paper de Maria José Catalá?

València ciutat necessitava una estabilitat i estava clar que anava a presentar-se com a presidenta. Ha construït una executiva molt gran i jo que si seguisc a molta gent, s'ha reunit moltes vicesecretàries i pense que és la forma de treballar i ara tenim un repte fins a 2023: tornar a aglutinar al partit i fer vore a la gent del carrer que en el centredreta el PP és la referència i ha de dur els governs i a partir d'ahí eixir al carrer i que la gent que veja que som persones normals i corrents. Pense que Maria Josep té l'experiència municipal per haver sigut alcaldessa de Torrent i té l'experiència d'haver sigut Consellera. Pense que és la millor opció per a governar una ciutat com és València i té les capacitats, l'actitud i l'aptitud i el voler una ciutat i sentir a la seua gent.

Juan Ramón Adsuara ha sigut també el portaveu de la Diputació fins a l'elecció oficial de Vicent Mompó. El president de la Diputació va tindre, en juny, unes paraules per a agrair el treball de l'oposició a la Diputació de València. Eixe paper és el que potser trobes a faltar en altres administracions de més alt rang?

Jo pense que sí. A la Diputació, Juan Ramón ha exercit com a cap de l'oposició i el President Toni Gaspar és el President de la Diputació. No sé si se telefonen però per exemple a les Corts Ximo Puig i Isabel Bonig com a cap de l'oposició sí que tenen una comunicació molt més fluida. Sí que és cert que això a nivell nacional es troba molt a faltar. El President del Govern i el cap de l'oposició puguen parlar per videoconferència o per telèfon, no cal que es senten. Nosaltres vàrem tindre una reunió de tots els alcaldes de més de 20.000 habitants de tota Espanya. Són les dues persones a nivell polític més important del país i en un moment clau i estem parlant de reconstruir el país i no d'imposar cap ideologia. Pense que és una errada,

La gent no demana que s'assega en un saló i ens fiquen a discutir, la gent demana que tots estiguem el més units possible i treballem pel bé de la ciutadania i no pel bé propi.

'No podem consentir governs en minoria que depenen d'altres partits perquè és molt complicat governar així i perdem el nord de governar per a tots els ciutadans'

Com veus el futur del PP a nivell autonòmic?

En principi toca el congrés a l'any que ve i estem a les expenses de la pandèmia. No sabem això com va a a acabar. Pense que el PP s'ha reforçat molt amb els congressos d'Alacant i València han assentat l'estructura orgànica en les tres províncies i pense que ara que hem assentat les tres províncies. Ara toca el regional, Isabel com a Presidenta ha dit que es presentarà, s'ha de vore si hi ha més candidats. I si n'hi ha, amb el que isca o la que isca tots haurem d'anar a una. No hem de tindre por a tindre candidats al congrés. Una vegada acabem el congres hem de ser un partit unit. Som el partit de centredreta que aglutina totes les ideologies.

Creus que perjudica el PP en la Comunitat Valenciana tants partits com Vox o Ciudadanos?

Pense que sí. La divisió no és que perjudique el vot, però en l'àmbit de l'esquerra hi ha un partit molt fort que és el PSOE, un partit que té una base baixeta que és Podemos però no obstant això ací tenim a Compromís que és important. A la dreta tenim el PP que és el més important però després Vox i Ciudadanos no són partits residuals, estan per damunt de Podem ací i si sumes els vots hi ha més al cendretra però com tenen més força sumen menys diputats i eixa fragmentació del vot és complicada i ens falta un poc cultura de l'acord.

Seguisc molt de prop la política europea i en Itàlia hi ha 11 partits però es presenten en coalició. Pense que ací la coalició de PP i Ciudadanos al País Basc ha restat perquè Ciudadanos ha canviat però no podem consentir repeticions d'eleccions i no podem consentir governs en minoria que depenen d'altres partits perquè és molt complicat governar així i perdem el nord de governar per a tots els ciutadans i parle tant el PSOE com el PP amb el PNB. Potser falta un canvi important de la llei electoral.

Arxivat a:

Destacats