Eduard Grau: "Maria José Catalá pot recuperar eixa València capdavantera i referent en tota Espanya que va deixar Rita Barberá"

El regidor d'Hisenda i portaveu del PP a Alfafar valora els últims sondejos i el lideratge de Carlos Mazón i Maria José Catalá.

Guardar

La portaveu del grup municipal popular, María José Catalá
La portaveu del grup municipal popular, María José Catalá

Els sondejos parlen de canvis i tot apunta a unes eleccions autonòmiques i municipals molt igualades. Precisament moltes apunten a un canvi de la Generalitat on el President seria el líder del PPCV i actual President de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, igual que l'Ajuntament de València passaria a liderar-lo Maria José Catalá. A punt de tancar tots els processos interns, queda pendent el màxim responsable regional de Noves Generacions i en aquesta ocasió, sona el nom d'Eduardo Grau, actual regidor d'Hisenda i portaveu del PP a Alfafar.

Totes les enquestes estan apuntant a un canvi de rumb a la Generalitat, Com veus aquestes enquestes que donen que n'hi hauria un futur president de la Generalitat que seria Carlos Mazón?

Pense que Carlos és el millor president que podria tindre la Comunitat Valenciana perquè ho ha demostrat en la Diputació d'Alacant. La gestió de la pandèmia des de la Diputació d'Alacant ha sigut impecable, tan sols n'hi ha que anar per Alacant i parlar amb associacions de comerciants, de turisme, d'hostalers... Carlos ha creat una línia de subvencions perquè els comerços puguen seguir oberts, per a fomentar el treball... Al final ha demostrat que sap gestionar, ha demostrat que sap estar en el carrer, que sap estar en un despatx, que sap estar un plenari... I al final les propostes que està ficant damunt de la taula, de cara a un futur govern del Partit Popular en la Generalitat, són propostes realistes que van en benefici de la gent. Fa falta una rebaixa fiscal, no podem exigir a Madrid que puge els seus impostos sinó que hem de treballar per a baixar els nostres. Crec que Almeida va dir "si apugem els impostos a Madrid, les empreses no se n'aniran a Sòria, se n'aniran a Lisboa". Crec que hem de seguir eixa línia, les propostes de Carles són molt bones i pot ser que n'hi haja un canvi en la Generalitat en les pròximes eleccions, pense que hi ha d'haver-lo.

Tu et veus colze a colze amb Carlos Mazón i María José Catalá. Són dos líders que tenen moltíssima visibilitat i que s'està parlant que poden canviar la Generalitat i també la ciutat de València. Però, Com són ells personalment?

A María José la conec fa 10 anys i a Carlos el conec més recentment, però són dues persones que conforme son en la tele, ho són en la realitat. Són persones molt properes, que sempre tenen un segons per a atendre't. Sempre estan a disposició de la ciutadania, no tenen por al carrer i a visitar els mercats, les obres... Ells són el que li fa falta a la Generalitat Valenciana, Carlos en la Generalitat i María José en l'Ajuntament de València. València era una ciutat puntera quan Rita Barberá deixà l'alcaldia i pense que María José pot recuperar eixa ciutat puntera i referent en tota Espanya i en tota Europa. Eixe benefici no redundarà a soles en València, sinó que ho farà en Alacant, Castelló, Elx, Benidorm, Alfafar... en tots els municipis de la Comunitat Valenciana. Al final tindre una capital forta fa que tots els municipis de la comunitat siguen municipis forts.

"Els joves no volem ajudes, no volem bons de 300 euros per a gastar-ho en videojocs, volem un treball i accedir a una formació sense haver de pagar 6.000 euros per un màster."

Un diari ha tret que esteu a punt de tancar tots els cicles i s'està parlant del president de les Noves Generacions i ha eixit el teu nom... Com et veuries en eixe càrrec?

Ara hem d'estar centrats a aprovar uns bons pressupostos en tots els pobles a on governem. Hem fet moltes propostes en pobles on no governem perquè hem de demostrar-li a la gent que som gent vàlida i que si governàrem faríem moltes coses perquè tenim moltes idees. Coses que els governs actuals no fan perquè no poden, no saben, o no volen. És un debat que, quan s'haja de donar es donarà. Al final jo treballe perquè Juan Ramón siga alcalde d'Alfafar, perquè Vicent Mompó siga president de la Diputació de València i perquè Carlos Mazón siga president de la Comunitat Valenciana. Si arriba el moment ells pensen que soc la persona correcta per a eixe càrrec jo estaré encantat, i si ells creuen que és una altra persona, en tot moment recolzarem i treballarem per l'objectiu real: que en l'àmbit local, provincial i regional el PP recupere o mantinga els governs i treballar per la qualitat de vida de les persones. Al final, qui ens necessita és el carrer i no un càrrec polític o orgànic. Jo defensaré els drets, les oportunitats per als jóvens perquè els que som regidors joves tenim l'obligació de lluitar per oportunitats per als jóvens. Tenim un problema de desocupació jove brutal, tenim un problema de formació brutal, tenim un problema de falta d'oportunitats per a la gent jove. Estem parlant que no és una generació perduda, són dues generacions perdudes. Entre la crisi del 2008 i la crisi derivada de la Covid pense que ha arribat el moment de dir que ja està bé, que els joves tenim ganes de treballar, d'independitzar-se... i que necessitem les ferramentes. No volem ajudes, no volem bons de 300 euros per a gastar-lo en videojocs, volem un treball i accedir a una formació sense haver de pagar 6.000 euros per un màster. Açò és donar oportunitats als jóvens i açò és pel que hem de lluitar.

Destacats