Echenique creu que el Botànic II "assenyala un camí a seguir en altres territoris i en el conjunt d'Espanya"

Guardar

Pablo Echenique Jorge Gil EP
Pablo Echenique Jorge Gil EP

El secretari d'Acció de Govern de Podemos, Pablo Echenique, ha valorat que, amb acords com el Pacte del Botànic II entre PSOE, Compromís i Unides Podem, "s'assenyala un camí a seguir en altres territoris i també en el conjunt d'Espanya".

Així s'ha pronunciat, en declaracions als mitjans, després de la presa de possessió del socialista Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana.

Echenique ha ressaltat que en la Comunitat Valenciana "hi haurà un govern compartit entre tres forces polítiques en el qual les tres forces estaran representades cadascuna amb el pes que li han donat els valencians, sense cap mena de veto i posant sempre en primer pla polítiques públiques que milloren la vida de la gent".

"Quan els progressistes ens posem d'acord aqueixes coses es poden dur a terme, crec que ho veurem en els pròxims anys en la Comunitat Valenciana", ha destacat.

Al seu judici, "amb aquest tipus d'acords i de governs compartits s'assenyala un camí a seguir en altres territoris i també en el conjunt d'Espanya". En aquest sentit, ha valorat que "en aquests dies en què es debat sobre la governabilitat d'Espanya", considera que "és oportú i és assenyat mirar a la Comunitat Valenciana".

Sobre el govern que es formarà en aquesta autonomia, entre socialistes, Compromís i Unides Podem, Echenique ha assegurat que estan "molt contents" que en aquesta legislatura puguen "aportar" el seu "granet d'arena" en "les polítiques verdes" i en "les polítiques que tenen a veure no solament amb la lluita contra el canvi climàtic sinó també amb aqueixa oportunitat que és la transició energètica". Al seu parer, aquesta qüestió suposa una "oportunitat per a generar ocupacions de qualitat" i perquè "el mercat elèctric siga més just i que els ciutadans puguen pagar una factura de la llum més accessible".

"NO SÓN UNA BONA NOTÍCIA"

Enfront d'això, ha assegurat que els "pactes de dretes" que s'han reproduït en nombrosos municipis "no són una bona notícia". "Cal respectar el que la ciutadania vota, però és evident que les forces que defensen més centralisme al nostre país, que tenen un comportament més autoritari i més contrari a la pluralitat del nostre país i cada vegada duen a terme polítiques econòmiques per a protegir als privilegiats, no governaran amb el benefici de la majoria social en ment", ha manifestat sobre aquest tema.
Destacats