Dos fòrums sobre feminisme i mobilitat obrin el 4º congrés del PSPV de València

Guardar

Un dels moments del fòrum de mobilitat en el 4t congrés del PSPV de la província de València
Un dels moments del fòrum de mobilitat en el 4t congrés del PSPV de la província de València

El PSPV-PSOE de la província de València ha començat aquest dissabte el seu 4t Congrés Provincial, que se celebra en el Palau de Congressos de València i que proclamarà a Carlos Fernández Bielsa com a nou secretari general de la formació.

Sota el lema "Avançem en Equip", el conclave socialista, que està presidit pel president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s'ha iniciat amb la celebració de dos fòrums de debat per a analitzar els processos de canvi i les demandes de la societat a les quals ha de donar resposta el projecte socialista, segons ha informat la formació en un comunicat.

'Feminisme, igualtat i diversitat' ha sigut el títol del primer fòrum, moderat per la sotssecretària general del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, i en el qual han participat l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, el secretari LGTBI de l'Executiva federal del PSOE, Víctor Gutiérrez, la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

Durant el debat, les persones participants han reivindicat el "compromís amb la igualtat real i efectiva entre dones i homes del projecte socialista", un partit que "compta amb l'aval de la seua trajectòria perquè tots els grans avanços en matèria d'igualtat i les reformes de gran importància han vingut de la mà de governs socialistes".

"En una autèntica democràcia, homes i dones han de comptar amb drets iguals i a més, poder exercir-los i fer-los efectius d'igual manera", han subratllat. Ana Domínguez ha assegurat que la igualtat "no és una eina, sinó una fi per als socialistes".

Durant la seua intervenció ha abordat tres blocs: la igualtat de drets i oportunitats i els reptes per al nou estat de benestar, la igualtat entre homes i dones i la igualtat dins de la diversitat.

La dirigent socialista ha ressaltat que, enfront de l'"al·legat del 'trumpisme' de la dreta i les seues idees descatalogades, els i les socialistes continuem pensant a avançar".
 

MOBILITAT

El segon fòrum, moderat pel secretari de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de l'Executiva federal del PSOE, Arcadi España, ha abordat la Mobilitat, Infraestructures i Agenda 2030. En aquest espai han participat l'alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues, l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, l'alcaldessa de Setaigües, Teresa Hernández, la directora general de Ports, Aeroports i Costes, Mª Luisa Martínez, i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

En el debat s'ha aprofundit en la visió del projecte socialista per al desenvolupament conjunt i integral l'Agenda 2030, un "nou contracte social" que el PSPV-PSOE de la província de València situa "en el centre del debat provincial i local".

Entre els aspectes més destacats, els i les participants han defensat "la necessitat de garantir el dret a la mobilitat de tota la ciutadania, amb independència del seu lloc de residència i tenint en compte el repte del canvi climàtic i les possibilitats que ofereix la digitalització".

Per a això, s'ha valorat la inversió pública en seguretat i manteniment de les infraestructures, "afavorint la gradual preparació per a una mobilitat sostenible, amb especial atenció al transport verd, carreteres o ferrocarrils".

El moderador d'aquest fòrum, Arcadi España, ha insistit que aquest és un congrés "d'idees i debats": "Volem pensar i llançar un projecte de futur. El PSPV-PSOE és un partit de majories i amb una mirada oberta a créixer en tres línies fonamentals: igualtat, sostenibilitat i ocupació. D'aqueixes tres coses, una part important és aquesta taula de debat, que integra la igualtat, com a dret de tota persona per a poder moure's per a anar a treballar, estudiar o desenvolupar qualsevol àmbit del seu dia a dia. Volem ser més sostenibles i racionalitzar l'ús del transport privat incrementant i millorant el transport públic".

En aquesta línia, Espanya ha agregat que l'Agenda 2030 permet situar a les persones dels nostres municipis i ciutats "en el centre de l'acció política" i, conseqüentment, es creen espais "més amables i sostenibles".

 

PROCLAMACIÓ DE RESULTATS

El 4t Congrés Provincial del PSPV de la província de València continuarà aquest diumenge amb la celebració d'altres dos fòrums de debat. D'una banda, el Fòrum Municipalista, que estarà moderat per Alfonso Gómez de Celis, secretari de Política Municipal de la CEF PSOE, i, per un altre, el Fòrum sobre Justícia Social, que moderarà Felipe Sicília, portaveu de la CEF del PSOE.

En aquesta jornada està prevista la intervenció de la ministra de Ciència i Innovació i secretària de Ciència, Innovació i Universitats de la CEF del PSOE, Diana Morant.

Finalment, a les 13.30 hores està prevista la proclamació dels resultats de l'elecció dels òrgans provincials, membres del comité nacional i la clausura, que comptarà amb les intervencions del secretari general del PSPV de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i el 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig.

 

 

Destacats