Domínguez posa en valor "la via valenciana del Consell de Ximo Puig" per a "protegir la majoria social durant aquest 2022"

Guardar

La directora general de relacions amb Les Corts, Ana Belén Domínguez
La directora general de relacions amb Les Corts, Ana Belén Domínguez

La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, ha posat hui en valor "la via valenciana del Consell del president Ximo Puig" per a "protegir la majoria social de valencians i valencianes durant un any 2022 en el qual ens hem hagut d'enfrontar a moltes adversitats".

Així s'ha expressat Domínguez, qui ha fet balanç de l'any destacant les mesures de protecció social i econòmica desplegades pel Consell: "Malgrat les dificultats derivades de la inflació, el Consell de Ximo Puig ha sabut donar resposta a les necessitats de la majoria".

Entre les fites d'aquest 2022, la dirigent socialista ha ressaltat que "s'han aprovat els huitens pressupostos en huit anys del Botànic, amb més de 22 milions d'euros per a l'any vinent". "Són uns comptes per a continuar protegint l'ocupació i lluitar contra la inflació, combatre l'emergència climàtica, reforçar els serveis públics i el dret a l'habitatge i enfortir les institucions i la democràcia", ha assenyalat.

Domínguez també ha subratllat que, malgrat les dificultats d'enguany, "la Comunitat Valenciana ha sigut líder en creació d'ocupació i reducció de l'atur durant aquest 2022". "Hem aconseguit una xifra rècord d'afiliats a la Seguretat Social, mai hi ha hagut tants valencians i valencianes treballant. Concretament, hi ha 360.000 ciutadans i ciutadanes més amb ocupació", ha detallat.

A més, ha recordat que, enfront de l'augment generalitzat de preus, "el Consell de Ximo Puig ha posat en marxa una reforma fiscal per a la majoria social que baixa els impostos al 97,4% dels valencians i valencianes i permet un estalvi de 149 milions d'euros a les famílies". "Enfront d'una dreta que pensa a beneficiar a les grans fortunes, els i les socialistes busquem la fórmula per a ajudar a la majoria dels valencians i les valencianes", ha afegit.

Domínguez també ha valorat el recent anunci del president Ximo Puig de prorrogar el transport públic gratuït per a 240.000 joves menors de 30 anys fins al 31 de juliol de 2023: "És una mesura que ja ha facilitat 4 milions de desplaçaments i que ha suposat un estalvi de 2 milions d'euros".

Així mateix, ha qualificat la instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen en Parc Sagunt com "un dels grans assoliments d'aquest 2022". "Ha sigut possible gràcies a l'obstinació i constància del president Ximo Puig i permetrà que la Comunitat Valenciana estiga a l'avantguarda en innovació tecnològica i siga un pol d'atracció d'ocupació i de talent".

RESPOSTA SANITÀRIA I SOCIAL

D'altra banda, la sotssecretària general del PSPV-PSOE ha destacat els avanços en matèria educativa, com les beques menjador, la reducció de les taxes o els llibres de text gratuïts. "Aquestes mesures demostren que l'educació és prioritària per al Consell de Ximo Puig i ho continuarà sent l'any vinent, amb 301 milions d'euros en els pressupostos de 2023 per a millorar centres educatius de primària i secundària o 81 milions d'euros per al bo infantil educació 0-3 anys", ha explicat.

Respecte a la resposta sanitària, Ana Domínguez ha recordat que "s'ha augmentat un 50% la inversió en Sanitat respecte a 2015 i ara hi ha 13.200 sanitaris més". "Eliminem els copagaments, reduïm les llistes d'espera i reforcem l'Atenció Primària perquè pensem que és vital que els valencians i les valencianes compten amb una sanitat forta", ha apuntat.

Finalment, la dirigent socialista s'ha referit a la recent posada en marxa del Pla d'Acció en Salut Mental, amb una dotació de 40 milions d'euros: "L'estratègia, que preveu la contractació de més de 250 professionals, suposa posar la salut mental en el centre de l'agenda valenciana, una qüestió que la pandèmia ha demostrat que és fonamental".

Arxivat a:

Destacats