Domínguez: "Mazón lamenta ara els casos de submissió química quan el PP va bloquejar la llei del 'només sí és sí' amb els seus vots"

El PSPV-PSOE i Joves Socialistes presentaran mocions en tots els ajuntaments amb motiu de les recents denúncies d'aquesta nova forma de violència masclista

Guardar

La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez
La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez

El PSPV-PSOE i Joves Socialistes presentaran mocions en tots els ajuntaments amb motiu de les recents denúncies relacionades amb burxades amb submissió química en diferents actes festius i esdeveniments musicals de la Comunitat. Aquestes mocions reclamen una condemna d'aquesta nova forma de violència masclista i insten els municipis a implementar protocols i a formar a la Policia Local contra aquesta pràctica. Així mateix, les iniciatives demanen implementar campanyes de conscienciació i guies d'actuació i exigeixen que les empreses organitzadores d'actes festius, discoteques i sales de festa inspeccionen l'entrada de xeringues en l'accés al local o recinte.

En aquest sentit, la sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, ha criticat que "Mazón lamenta ara els casos de submissió química quan el PP va bloquejar la llei del 'sol sí que és sí' amb els seus vots". "Podríem haver fet un pas avant molt gran amb la seua aprovació perquè, d'haver tirat avant, la norma permetria tractar hui a la submissió química com a agressió i no sols com a assetjament", ha posat en relleu la dirigent socialista.

"Hauria estat molt bé que el PP no haguera frenat l'aprovació de la llei del 'sol sí que és sí'. Els socialistes valencians no pararem d'actuar contra la violència masclista i a favor de la conscienciació de la ciutadania", ha defensat Domínguez. "Aquests delictes estan ja al carrer i, per això, hem d'actuar coordinadament per a garantir els drets i les llibertats de les dones", ha conclòs la sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE.

"Les dones hem de poder eixir al carrer sense tindre por", ha reivindicat la secretària de Feminisme de Joves Socialistes, Laura Barrios. "Hem de frenar d'una vegada aquesta escalada de casos i que les dones puguem gaudir de la festa sense cap mena d'impediment", ha afegit Barris. Per part seua, la secretària contra la Violència de Gènere de Joves Socialistes, Beatriz Sierra, ha fet una crida "perquè aquesta moció arribe al pròxim ple de cada ajuntament i que tots els grups polítics la secunden com un nou pas contra la violència masclista".

Destacats