Dolores Delgado crida a "véncer l'abstenció i "superar la desesperació de tornar a votar"

Guardar

fotonoticia_20191027142743_1920
fotonoticia_20191027142743_1920

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha animat aquest diumenge a "véncer l'abstenció" en les eleccions generals del 10 de novembre, perquè aquesta "no garanteix la pujada de les pensions, el salari mínim i les beques, l'aprovació de la Llei de l'Eutanàsia, la lluita contra la desigualtat o la violència de gènere". Ha defensat que cal "superar la desesperació de tornar a votar" perquè "amb el vot decidim el nostre futur".

Així s'ha pronunciat aquest diumenge durant la seua intervenció en un acte de precampanya en la localitat valenciana de Torrent, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i altres representants i candidats del PSPV-PSOE.

Delgado ha insistit que la seua crida de "véncer l'abstenció" i ha animat a "consolidar la majoria" dels comicis del 28 d'abril, perquè el "futur siga nostre".

Segons ha remarcat, "les grans fites en la història d'Espanya han vingut de la mà del PSOE" i el país "viu millor" amb els socialistes en el Govern. "El compromís del PSOE amb Espanya ha sigut permanent", ha reiterat.

Sota aquestes premisses, ha subratllat que "el progrés del Govern de Sánchez va ser aprovat pels espanyols en les eleccions amb un notable alt, que no va ser suficient". Així, ha apostat per un Executiu "estable" i "de progrés", que "aposte per la convivència, el diàleg i amb sentit d'Estat".

"LES VÍCTIMES HAN ESTAT INJURIADES"

En el seu discurs, la ministra de Justícia en funcions també s'ha referit a l'exhumació de Francisco Franco de la Vall dels Caiguts, que va tindre lloc e dijous. Delgado ha recalcat que s'ha "viscut massa temps en silenci amb les víctimes, que han estat oblidades i injuriades". "Necessitaven reconeixement, veritat i justícia", ha assegurat.

Delgado ha lamentat "a l'esquerra li és igual la dignitat I memòria de les víctimes", al mateix temps que ha defensat que ""no cap crítica" cap a la forma de conducta l'Executiu central en aquesta qüestió, perquè "l'exhumació no s'ha fet ni abans ni després de quan s'ha pogut". En aquest sentit, ha demanat "respecte absolut, sobretot cap a les víctimes".

A més, ha destacat que l'exhumació va coincidir amb el primer aniversari de la defunció de l'exministra de Cultura socialista Carmen Alborch. "Eixe dia ella estava en la basílica de la Vall dels Caiguts", ha ressaltat, abans d'afegir que "la dignitat de les víctimes estava present aqueix dia en cadascun dels actes que van tindre lloc a la Vall". "Era un deute amb la democràcia no mantindre a un dictador en un mausoleu públic", ha ressaltat.

Arxivat a:

Destacats