Docents exigeixen una revisió de les seues retribucions i més plantilla per a aplicar el plurilingüisme i el model inclusiu

Una enquesta realitzada per ANPE revela "un altíssim grau d'insatisfacció" en el col·lectiu

Guardar

Borrador de pissarra
Borrador de pissarra

Una enquesta realitzada pel sindicat docent ANPE reflecteix que aquest col·lectiu professional reclama una revisió de les seues retribucions i més plantilla per a poder aplicar amb garanties el plurilingüisme i el nou model d'educació inclusiva en els centres de la Comunitat Valenciana.

ANPE ha realitzat aquesta consulta amb la finalitat de recollir informació de la situació actual dels centres educatius valencians i de les condicions laborals dels seus docents. En l'enquesta, s'ha preguntat pels aspectes més rellevants i sobre els quals més reclamacions ens arriben al sindicat, tant relatius a les condicions laborals del col·lectiu com a la situació dels centres, explica l'organització sindical en un comunicat.

Arran dels resultats obtinguts, el sindicat recalca que "el grau de descontentament existent és molt elevat en totes i cadascuna de les qüestions plantejades".

Així, més del 95% dels enquestats exigeix una revisió de les retribucions per a "compensar la pèrdua de poder adquisitiu que el col·lectiu ve acumulant des de 2010 i que encara s'ha vist més accentuada amb la inflació acumulada durant l'últim any, enfront de la qual, la pujada del 2% d'inici d'any, s'ha quedat en una mera anècdota".

"El gener de 2022, l'IPC interanual acumulat era del 6,1% i només en 2022 portem ja un acumulat del 3,5%. A més, el 86% també es considera agreujat enfront de la resta de funcionaris d'altres cossos, al no comptar amb dies moscosos per a poder atendre assumptes propis", assenyalen.

A més, el 94% dels docents consultats considera que han d'augmentar-se les plantilles dels centres per a poder aplicar de manera satisfactòria el plurilingüisme i el model d'inclusió, "especialment tenint en compte que la majoria d'alumnat que requereix mesures especials pertany a centres públics".

En la mateixa línia, més del 95% considera "imprescindible" una reducció de les ràtios per a poder oferir "una atenció més directa i individualitzada al seu alumnat, una reducció de la càrrega burocràtica en els centres i la necessitat de comptar amb personal administratiu en tots ells i en la quantitat adequada, mesura fonamental per a poder centrar-se en la que hauria de ser la seua labor fonamental: la docència".

També es constata, continuen, com s'exigeix a la Conselleria d'Educació que "abandone les seues reticències al canvi i que faça un pas més a l'hora de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar". Així ho reflecteix el fet que un 92% dels docents reclamen la posada en marxa del procediment del 'concurset', que ja està en funcionament en altres comunitats "amb resultats positius contrastats".

PERSONAL SANITARI

Finalment, el 80% del professorat considera "imprescindible que els centres compten amb personal sanitari, tal com ANPE ve reclamant històricament abans fins i tot de la pandèmia, com a mesura de seguretat en els centres i per a descarregar responsabilitats als docents que ni estan preparats per a elles ni són part de les seues atribucions".

ANPE recalca que continuarà exigint a la Conselleria que realment millore les condicions laborals del professorat i la situació dels centres educatius com a garantia d'un ensenyament públic de qualitat.

Arxivat a:

Destacats