La directora general de Relacions amb la UE reivindica el Pacte Verd Europeu per a fer front a les conseqüències del canvi climàtic

L'objectiu d'aquest Programa és aconseguir la neutralitat climàtica d'ací a 2050

Guardar

manifestacion-cambio-climatico
manifestacion-cambio-climatico

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terrádez, ha clausurat les jornades 'El Pacte Verd Europeu: reptes i oportunitats', organitzades pel Centre Interuniversitari d'Estudis Europeus (CIEE) de la Universitat d'Alacant (UA).

Durant la seua intervenció, Terrádez ha alertat sobre "les conseqüències que està tenint el canvi climàtic" i ha mostrat la conveniència de tractar els temes abordats en les diverses ponències "davant les amenaces que els experts pronostiquen que succeiran, a no gaire llarg termini, especialment en la conca mediterrània".

Aquestes jornades estan dedicades a l'estudi i valoració del Pacte Verd Europeu, els seus principals objectius, els compromisos assumits i les repercussions per a l'Estat espanyol, i s'emmarquen dins de les activitats de formació i difusió en matèria de la Unió Europea i d'acció exterior per a l'any 2022, que subvenciona la Generalitat.

El Pacte Verd Europeu engloba un paquet d'iniciatives polítiques el propòsit de les quals és situar a la Unió Europea en el camí cap a una transició ecològica, a fi d'aconseguir la neutralitat climàtica d'ací a 2050.

Les jornades s'han desenvolupat al llarg de tres sessions en les quals s'han abordat el Dret Internacional i el Dret de la Unió Europea enfront del canvi climàtic; els mecanismes d'aplicació i control de la normativa sobre canvi climàtic; i el finançament i polítiques sectorials del Pacte Verd Europeu.

Destacats