El director de MSC Cruceros: "Una taxa turística no condiciona la decisió de posar un vaixell en una ciutat o una altra

Guardar

El director general de MSC Creuers Espanya, Fernando Pacheco
El director general de MSC Creuers Espanya, Fernando Pacheco

El director general de MSC Cruceros a Espanya, Fernando Pacheco, ha explicat que la possible implantació d'una taxa turística en la Comunitat Valenciana, i a València en particular, tindria un "impacte" econòmic per a la companyia, però no dissuadiria la seua activitat. "Una taxa turística no ens condiciona la decisió de posar un vaixell en una ciutat o una altra, mai l'ha fet", ha assegurat.

El responsable de la companyia ha precisat que, d'entrar en vigor l'impost proposat pels socis del govern valencià, --de caràcter voluntari per als ajuntaments i d'entre 0,5 i dos euros per dia--, aqueix cost l'assumiria la naviliera. "En MSC Cruceros no traslladem els impostos locals als passatgers", ha explicat en una entrevista a Europa Press.

De fet, el director de MSC Cruceros insisteix en l'aposta de l'empresa per la ciutat de València amb l'embarcament, per primera vegada en la seua història, de dos creuers de la companyia en la capital del Túria simultàniament, ja que al MSC Seaside se li unirà el MSC Bellisima durant aquest estiu, amb el qual la companyia preveu "doblegar" el nombre de passatgers que arribaven a València en 2019, i que van ser 30.000.

"No sols pensem que ens recuperarem de la pandèmia a València, sinó que pensem que farem uns volums bastant majors que els que es van fer en 2019", ha comentat Pacheco.

A més, ha remarcat que el "suport a la ciutat" per part de la companyia i ha posat en valor la seua relació amb València al llarg dels anys en aspectes com el patrocini de la Marató València Trinidad Alfonso o, anteriorment, del València CF.

Preguntat per les associacions ciutadanes i forces polítiques que advoquen per limitar el trànsit de creuers a les ciutats, ha sostingut que MSC ha de "relacionar-se amb les ciutats" en les quals opera, tant amb els seus ciutadans com amb el medi ambient.

"MSC Cruceros estarà encantat de formar taules de treball amb governs i que es decidisca quin nombre de vaixells posar i quin tipus", ha agregat, encara que ha comentat que l'empresa rep "ànims" per part de l'empresariat valencià per a reforçar la seua operativa a València i ha demanat que, abans de prendre decisions quant a normativa, s'avalue el pes dels creueristes en relació al dels turistes que arriben per via aèria o terrestre.

Arxivat a:

Destacats