La diputada de Vox Llanos Massó, nova presidenta de les Corts Valencianes

Així ho ha anunciat el president nacional de la formació, Santiago Abascal, a la seua arribada a l'hemicicle valencià

Guardar

Llanos Massó, diputada de Vox i previsible futura presidenta de les Corts Valencianes
Llanos Massó, diputada de Vox i previsible futura presidenta de les Corts Valencianes

Llanos Massó, diputada de Vox per la província de Castelló ha sigut nomenada com a nova presidenta de les Corts Valencianes. Així ho ha va anunciar el president nacional de Vox, Santiago Abascal, a la seua arribada al parlament valencià aquest matí per a assistir a la sessió constitutiva, que escenificarà el primer punt del pacte amb el PP per a formar govern en la Generalitat.

Fins ara, qui presidiria la taula de les Corts era un incògnita, ja que la formació de Vox va detallar que seria el mateix dia del ple de constitució de les Corts, que ha començat hui a les 10:30 hores, quan es desvetlaria la identitat del candidat o candidata que presentaria aquest partit per a ocupar la presidència de l'hemicicle valencià.

Així, la membre de Vox ha sigut designada presidenta de les Corts amb els vots del seu partit i el suport del Partit Popular. En total, la diputada de Vox i ara nova presidenta de l'hemicicle ha obtingut 53 vots a favor de PP i Vox; mentre que Laura Soler, la candidata proposada pel PSPV-PSOE, ha aconseguit 31 vots, 13 en blanc i un ha resultat nul.

Massó ha sigut la candidata de Vox per la província de Castelló en tres ocasions des de 2015 i en l'anterior legislatura va ser la portaveu adjunta del grup. Massó serà la tercera presidenta dona de les Corts després de Marcela Miró i MIlagrosa Martínez.

Quant a la Mesa de les Corts, l'òrgan que regeix el parlament, estarà formada per un total de cinc membres (el president, dos vicepresidents/es i dos secretaris/es). Tal com estableix el reglament, els cinc integrants hauran de ser triats en la votació d'aquest dilluns. El president haurà d'aconseguir la majoria absoluta en la primera votació per a fer-se amb el lloc o majoria simple en segona ronda.

 

 

Destacats