La Diputació de València reunirà a Llocnou de Sant Jeroni a tècnics i especialistes per a reflexionar sobre incendis forestals

Guardar

Un membre de les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) treballa en l'incendi forestal que va des de les Alcubles fins a les poblacions de Bejis, Teresa, Toras i Altura
Un membre de les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF) treballa en l'incendi forestal que va des de les Alcubles fins a les poblacions de Bejis, Teresa, Toras i Altura

La Diputació de València ha organitzat una jornada tècnica, sota el títol 'Preservem la vida' que tindrà lloc el dimecres 19 de juny a l'Auditori Municipal de Llocnou de Sant Jeroni, a la comarca de la Safor.

El diputat de Medi Ambient i president del Consorci Provincial de Bombers, Avelino Mascarell, explica que "esta trobada servirà per a aportar iniciatives i solucions per a fer front al risc que suposen els incendis forestals i per a abordar perspectives per a una gestió eficient dels recursos".

Amb el format de taules d'intervencions d'experts amb la participació dels assistents, esta jornada està destinada especialment a tècnics d'administracions, polítics i representants del teixit econòmic i social que tinguen una relació directa amb la gestió forestal.

La trobada tècnica contempla quatre intervencions tècniques, a càrrec del cap de servici Medi Ambient Diputació de València i de la cap de secció Jurídic Administrativa, Ramón Bellido i Cristina Martínez; el tècnic forestal del Consorci Provincial de Bombers de València Raúl Quilez; i Juan Salvador Torres, secretari general d'AVA-ASAJA.

Al llarg de la jornada, la qual començarà a les 11 h., es realitzarà una anàlisi sobre els antecedents immediats que es van registrar en esta zona fa només set mesos; s'observarà la realitat actual i s'aportaran diferents visions tècniques i solucions per a afrontar el futur. Així mateix, en l'última part de la taula s'obrirà un torn de participació per als assistents.

Cal recordar que, en esta zona, durant la primera setmana del mes de novembre de 2023 es va produir un incendi a la comarca de la Vall d'Albaida, amb origen en el municipi de Montitxelvo que, ràpidament, es va estendre cap a uns altres termes de la comarca de la Safor, arrasant fins a 2.500 hectàrees entre els municipis de Terrateig, Montitxelvo, Aielo de Rugat, Ador, Castellonet de la Conquesta, la Font d'en Carròs i Villalonga.

A més, l'incendi i l'amenaça que suposava va obligar a evacuar prop de 900 persones residents en la zona afectada. La intervenció humana i els efectes del canvi climàtic es presenten com a factors enfront dels quals cal actuar prenent mesures efectives, practicant polítiques de conscienciació, creant espais de reflexió col·lectiva i dissenyant iniciatives eficaces.

Destacats